"Захист неба: як Повітряні сили протистоять ворожим атакам?"

Укрінформ
8 травня, 12:30 -  брифінг на тему: "Захист неба: як Повітряні сили протистоять ворожим атакам?" 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Теми для обговорення:

– Збиття російського «Кинджала»;

– 8 та 9 травня: готовність до ймовірних провокацій росіян;

– російські удари дронами та ракетами – що змінилося у тактиці окупантів?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Тривогу в Україні оголошували через виліт МіГ-31К, який є носієм "Кинджала" - Ігнат

Масштабна повітряна тривога в Україні була оголошена через виліт російського літака МіГ-31К, який є носієм ракети "Кинджал".

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«По всій Україні повітряна тривога через виліт МіГ-31К, який є носієм "Кинджала". Хочу нагадати, що недостатньо у нас систем Patriot, які можуть захистити українське небо від такого типу озброєння. Це аеробалістична ракета, яка може летіти дуже швидко і дуже точно. Тому загроза є всій державі. Тому й оголошена тривога», - сказав Ігнат.

Він укотре закликав громадян не нехтувати сигналами тривоги. «Навіть коли ви впевнені у роботі ППО, то повинні розуміти, що все, що буде збито, впаде на землю - правило земного тяжіння ніхто не відміняв, - тому треба дотримуватись безпеки», - підкреслив речник.

Як повідомлялося, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що в ніч проти 4 травня Сили оборони за допомогою системи Patriot знищили російську ракету «Кинджал» над Київщиною.

Ігнат: Україна наразі не збиває літаки та гелікоптери рф, бо вони не залітають у зону ураження ППО

Українська протиповітряна оборона наразі не збиває російські літаки через те, що вони не заходять у зону її ураження, а використовують керовані бомби.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми давно вже не бачили збитих російських літаків та гелікоптерів через те, що вони не залітають у зону ураження нашої ППО. Чому немає результативної роботи по літаках і гелікоптерах? Тому що на сьогоднішній день (авіація рф – ред.) не залітає у зону ураження української ППО і намагається дистанційно завдавати ударів. Як у випадку сьогоднішньої ночі. Це стосується і ракет Х-101, Х-555», – сказав він.

Крім того, за словами Ігната, це стосується і тактичної авіації. росіяни передусім сьогодні використовують керовані авіабомби, які обладнані навігацією та крилами для планування, і це дозволяє літакам не входити у зону ураження. Вони можуть запускати керовані авіабомби у глибину 20-30 км від лінії бойового зіткнення.

«З цим треба якось боротись. Нам потрібен F-16. Цей літак зможе дійсно завоювати перевагу у повітрі і на окупованих територіях і відігнати подалі російську авіацію від наших кордонів», – наголосив Ігнат.

Як повідомлялося, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що в ніч проти 4 травня Сили оборони за допомогою системи Patriot знищили російську ракету «Кинджал» над Київщиною.

Атака на Одещину була здійснена російськими літаками з району мису Тарханкут - Ігнат

Сьогоднішню атаку на Одеську область здійснили російські літаки Ту-22М3 з району мису Тарханкут у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Одещину сьогодні атакували літаки Ту-22М3 з району мису Тарханкут в окупованому Криму, було 7 цих літаків з місць базування Енгельс та Шайківка. Саме там базується Ту-22М3. Це дальні бомбардувальники, які завдавали ударів по Одещині ракетами А-22», – сказав Ігнат.

За його словами, ці ракети потужні, маса бойової частини становить 950 кг, але при цьому вони неточні, тому часто такі ракети влучають у цивільну інфраструктуру: "Ми знаємо Кременчук, ми знаємо Дніпро – одні з найпромовистіших випадків прояву російського тероризму".

Сьогодні, нагадав речник, ворожі ракети вкотре влучили в об’єкти цивільної інфраструктури.

«Цього разу влучили знову по цивільних промислових об’єктах, жодних об'єктів військового призначення там не було. Частина ракет не долетіла чи самоліквідувалася, чи впала в море, а частина зрештою досягла узбережжя і уразила ці об’єкти», - сказав Ігнат.

Як повідомлялося, війська рф завдали по Одещині ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Повідомлялося, що російські ракети типу Х-22 влучили у склад одного з продовольчих підприємств та рекреаційну зону на Чорноморському узбережжі, одна людина загинула.

Унаслідок обстрілів на Одещині згоріли склади з гуманітарною допомогою від Червоного Хреста.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-