Зізнання «вагнерівців» – якими будуть дії українського правосуддя?

Зізнання «вагнерівців» – якими будуть дії українського правосуддя?

Укрінформ
25 квітня, 13:00 - брифінг на тему: «Зізнання «вагнерівців» – якими будуть дії українського правосуддя?».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній раді України (онлайн).

Актуальні питання:

– Зізнання «вагнерівців» у скоєних в Україні злочинах – на якому етапі знаходиться справа?

– Коли Україна зможе винести вирок у справі щодо зізнання «вагнерівців»?

– Чи знадобиться залучення міжнародних інстанцій для призначення покарання «вагнерівців» за скоєні в Україні злочини?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Веніславський розраховує, що питання з низькими виплатами військовим під час лікування найближчим часом буде вирішене

Представник Президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розраховує, що питання з низькими виплатами військовим під час лікування найближчим часом буде вирішено.

Про це він сказав під час брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

«Члени комітету отримують інформацію про те, що є певна диспропорція у виплатах, коли військовослужбовці, які отримали поранення під час бойових дій, мають недостатню кількість грошового отримання, яка забезпечувала б їх можливість і лікуватися, і продовжувати службу», - зазначив Веніславський.

Він повідомив, що Комітет ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки працює над вирішенням цього питання із Міністерством оборони і командуванням Збройних Сил України.

«Я думаю, що найближчим часом це питання буде вирішено», - підсумував Веніславський.

Як повідомлялося, останнім часом у ЗМІ з’явилося багато повідомлень, в яких військовослужбовці, які перебувають на лікуванні та не можуть виконувати бойові завдання (тобто мають статус «обмежено придатний» або «тимчасово непридатний»), скаржаться на низькі заробітні плати, зокрема, ідеться про суми в 500−700 грн на місяць, залежно від вислуги років та військового звання.

Військові, які сьогодні перебувають на лікуванні, у своєму колективному зверненні закликали Генеральний штаб ЗСУ розв'язати це питання у законодавчому полі або розглянути можливість внесення законодавчих та нормативних змін, що дали б змогу військовослужбовцям, які отримали під час військової служби поранення, травми, контузії та визнані за рішенням ВЛК обмежено придатними або тимчасово непридатними, добровільно звільнитися з військової служби за станом здоров’я.

Крім того, військові закликають Генштаб ЗСУ продовжити термін виплати грошового забезпечення військовослужбовцям, які знаходяться у розпорядженні командира військової частини, за останніми займаними посадами до моменту звільнення з військової служби, в тому числі за періоди, що минули.

Раніше Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у коментарі Укрінформу заявив, що під час лікування після отриманих у межах виконання бойового розпорядження поранень військовослужбовці продовжують отримувати всі надбавки, передбачені відповідними нормативно-правовими актами.

Імовірність підтримки ідеї створення спецтрибуналу для рф на рівні Генасамблеї ООН щодня зростає - Веніславський

Імовірність підтримки ідеї щодо створення міжнародного спеціального трибуналу для російської федерації на рівні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй із кожним днем зростає.

Про це заявив представник Президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі «Україна – Укрінформ».

«Ми працюємо над тим, щоб все ж таки відбувся міжнародний трибунал, але з огляду на головування російської федерації в Раді безпеки ООН і з огляду на те, що саме Рада безпеки ООН ініціює розгляд питань на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, сподіватися, що на цій сесії буде ухвалено рішення про утворення чи про підтримку ідеї щодо створення міжнародного кримінального суду під егідою ООН, я думаю, це надмірний оптимізм», - сказав він.

Веніславський розповів, що українська влада та дипломатія ведуть постійний діалог з усіма країнами, які вже підтримали ідею створення такого механізму притягнення до відповідальності.

«Я думаю, що ймовірність підтримки на рівні Генеральної Асамблеї з кожним днем зростає. На це спрямовані консолідовані зусилля всіх гілок влади і всіх наших політиків», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-