Тренінги для кар’єрних радників. Вдосконалення сервісів служби зайнятості

Тренінги для кар’єрних радників. Вдосконалення сервісів служби зайнятості

Укрінформ
18 квітня, 09:30 - брифінг на тему: «Вдосконалення сервісів служби зайнятості для ветеранів та ветеранок, членів їх сімей».

Організатори: Державна служба зайнятості, ГО «Простір можливостей»

Учасники: Юлія Жовтяк – директорка Державної служби зайнятості; Тімоті Мадіган – директор Проєкту USAID «Економічна підтримка України»; Оксана Коляда – директорка проєктів ГО «Простір можливостей», модераторка; Кріс Абрамс - директор Офісу економічного зростання Місії USAID в Україні.

Коротко: Державна служба зайнятості спільно з ГО «Простір можливостей» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» розпочинають серію тренінгів для кар’єрних радників з усієї України з метою надання додаткових знань та навичок роботи з ветеранами та ветеранками, носіями бойової травми, та членами їхніх родин.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У Службі зайнятості підготують кар’єрних радників для роботи з ветеранами

Державна служба зайнятості, ГО «Простір можливостей» та Проєкт USAID "Економічна підтримка України" підписали Меморандум про взаєморозуміння та оголосили про програму навчання кар’єрних радників для ветеранів і членів їх родин.

Про це повідомила директор Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк на брифінгу в Укрінформі.

«Ще з 2014 року Служба зайнятості має досвід роботи з ветеранами та ветеранками. Наші спеціалізовані кар’єрні радники вже використовують індивідуальний підхід до кожного клієнта. Але після повномасштабного вторгнення ми розуміємо, що тих знань та навичок, які ми маємо, недостатньо. Ця спільна програма спрямована на підготовку кар'єрних радників з усієї України для більш ефективної підтримки ветеранів та їхніх родин у пошуку роботи, професійному розвитку чи самозайнятості”, - сказала Жовтяк.

Як було наголошено під час брифінгу, в межах зазначеного проєкту фахівці центрів зайнятості пройдуть тренінги у спеціалістів-практиків щодо особливостей комунікації з ветеранами, методів психодіагностики, моделі поведінки в кризових ситуаціях, дізнаються основи та пріоритети державних ветеранських політик, будуть орієнтуватися у додаткових можливостях ветерана у сфері освіти, медичних послуг тощо.

Крім того, навчені кар’єрні радники зможуть ефективно працювати не тільки з ветеранами, а й із роботодавцями, які повинні підготувати колектив до повернення їхніх працівників з фронту.

За словами керівника проєктів ГО “Простір можливостей” Оксани Коляди, кар’єрні радники під час навчання отримають відповідні знання та навички для первинного скринінгу проблем, а також дізнаються про додаткові можливості для реінтеграції ветерана в освіті, роботі, бізнесі.

Навчання триватиме з травня 2023 до травня 2024 року. Очікується, що за цією програмою підготовку пройдуть понад 1000 кар’єрних радників по всій країні.

Як повідомлялося, в Україні запускаються нові грантові програми для ветеранів, завдяки яким вони зможуть отримати фінансову підтримку від держави для старту або розвитку своєї справи. Гранти можуть бути від 250 тис. грн до 1 млн грн.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-