Дипломатичний фронт – успіхи України на міжнародній арені

Дипломатичний фронт – успіхи України на міжнародній арені

Укрінформ
3 квітня, 12:30 -  брифінг на тему: "Дипломатичний фронт – успіхи України на міжнародній арені".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Олександр Мережко - голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (онлайн).

Ключові теми:

  • Дипломатичний фронт – успіхи України на міжнародній арені.
  • Головування рф в Раді безпеки ООН – якими можуть бути наслідки, та як це вплине на Україну?

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

ВРУ працює над підготовкою візиту парламентської делегації до США – депутат

У Верховній Раді готують візит парламентської делегації на чолі з Головою ВРУ Русланом Стефанчуком до Сполучених Штатів Америки.

Про це голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (парламентська фракція "Слуга народу") розповів під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Робота щодо підготовки такого візиту ведеться. До речі, нещодавно я повернувся з Вашингтона. Під час своєї поїздки порушував це питання у спілкуванні з конгресменами та сенаторами", – сказав Мережко.

Парламентарій висловив сподівання, що візит відбудеться цього року.

Водночас він поінформував, що наразі склад парламентської делегації, який імовірно відвідає США, не сформований.

Раніше повідомлялося, що делегація Верховної Ради на чолі з Головою ВРУ Русланом Стефанчуком планує здійснити офіційний візит до США.

ООН потребує радикального реформування – Мережко

Організація Об‘єднаних Націй потребує радикального реформування.

Таку думку висловив голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (парламентська фракція "Слуга народу") під час брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

"Мені здається, що доля Організації Об‘єднаних Націй нагадує долю Ліги Націй. Адже ООН не впоралась із своїм основним завданням – підтриманням миру та безпеки у світі. Вона не захистила державу-члена, Україну, від актів агресії. Усе це говорить про те, що ця Організація потребує або радикальної реформи, або просто піде в небуття, як це сталося з Лігою Націй", – сказав він.

На переконання Мережка, реформа ООН, зокрема Ради безпеки ООН, "назріла і перезріла". За його словами, нині постійний склад Радбезу ООН не віддзеркалює реальну ситуацію у світі, оскільки там немає Індії, жодної країни Африки, Латинської Америки. Парламентарій зазначив, що ООН не виконує свою основну функцію, тому що паралізована безпідставною присутністю у складі держави-агресорки, яка часто блокує можливість ухвалювати важливі міжнародні рішення.

Мережко додав, що світова спільнота по-різному ставиться до необхідності реформування ООН. На його переконання, важливо створити коаліцію країн, які готові реформувати ООН. Народний депутат зауважив, що будь-які реформи неможливо провести без змін у Статуті ООН, а процес внесення змін може відбутися за підтримки всіх членів Радбезу ООН. У зв’язку з цим він підкреслив, що спроби реформування можуть зайти в "глухий кут".

Як повідомлялося, головування в Радбезі ООН щомісяця змінюється почергово між його членами. У січні головувала Японія, у лютому – Мальта, у березні – Мозамбік, у квітні розпочала головування росія.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-