Оперативна ситуація в Донецькій області

Оперативна ситуація в Донецькій області

Укрінформ
23 березня, 10:30 -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація в Донецькій області”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Павло Кириленко - начальник Донецької обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

На Авдіївському та Бахмутському напрямках ворог не може виконати наміри протягом багатьох місяців - Кириленко

На Авдіївському та Бахмутському напрямках на Донеччині ворог не може виконати свої наміри протягом багатьох місяців. Військове командування України розуміє ситуацію на цих напрямках.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в пресцентрі Укрінформу.

«Є активізація на цьому напрямку – Авдіївський та Бахмутський напрямки. На Лиманському дещо інша ситуація. Вони так чи інакше мають схожість у діях противника. Тобто тактика застосування «кліщів» в обхід з однієї та з другої сторони. У варіанті Бахмуту - це північ і південь міста, хочуть (російські загарбники – ред.) просунутись і досягти рівня оточення. І ті наміри, які має ворог, він не може виконати вже протягом багатьох місяців, починаючи активно по Авдіївці з літку 2022 року, а по Бахмуту ми також бачимо, що влітку були перші плани захопити це місто», - сказав Кириленко.

Він зазначив, що наразі на цих напрямках спостерігається загострення, і там максимально зосереджують та підтягують свої резерви російські загарбники.

Але всі наміри ворога для українських військових зрозумілі, підкреслив керівник ОВА.

«Вони (наміри противника – ред.) зрозумілі нашому військовому командуванню, особисто Президент тримає на контролі це питання і воно чи не найголовніше на обговоренні Ставки. Я точно можу сказати, що військове командування розуміє, яка ситуація відбувається на цих двох, одних з найгарячіших напрямків на Донеччині», - заявив Кириленко.

Як повідомлялося, російська армія не полишає намірів повністю захопити Донецьку область, зосереджує основні зусилля на наступальних діях на Бахмут та Авдіївку. Президент Володимир Зеленський 22 березня 2023 року відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку та вручив військовослужбовцям державні нагороди.

На Донеччині у «Гвардію наступу» зараховано 30% бійців від запланованої кількості – Кириленко

На Донеччині у штурмові бригади «Гвардію наступу» зараховано вже 30% бійців від запланованої кількості на область, цей процес триває і певним чином буде пришвидшений.

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в пресцентрі Укрінформу, відповідаючи на питання, на якій стадії знаходиться наразі процес набору бійців до «Гвардії наступу» на Донеччині, бо у кожному регіоні запланована їх певна кількість.

«Донеччині також доведена певна кількість, я не можу зараз цифри казати, але робота продовжується. Є виконання близько 30% наразі. Воно певним чином буде пришвидшено», - сказав очільник області.

Він зазначив, що відносно Донеччини в цьому питанні треба також розуміти особливості регіону і мінімальної кількості людей, які не просто проходять процес загальної мобілізації, а які повинні бути більш мотивовані.

«Тому Донеччина не є точно виключенням, продовжуємо роботу і на цьому напрямку по «Гвардії наступу». Організовані і доведені відповідними джерелами ті міста, де відбуваються оформлення документів і першочергове спілкування з потенційними кандидатами до сформованих бригад «Гвардії наступу». І ця робота налагоджена спільно зі всіма учасниками цього процесу. Він триває», - підкреслив Кириленко.

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ оголосили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії. Штурмові бригади мають стати у стрій 1 квітня.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко 11 березня в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив, що із лютого цього року 28 тисяч добровольців подали заявки для участі в «Гвардії наступу» і на сьогодні практично всі підрозділи вже сформовані.

У Бахмуті наразі лишається менше ніж 3,5 тисячі жителів, серед них 32 дитини – Кириленко

У Бахмуті на Донеччині наразі лишається менше ніж 3,5 тисячі жителів, серед яких 32 дитини, робота з їх евакуації з міста триває. Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив на брифінгу в пресцентрі Укрінформу.

«Бахмут – це місто, яке нараховувало близько 84 тисяч жителів на 24 лютого 2022 року. Зараз залишилося, за нашими підрахунками, менше 3,5 тис. осіб у місті. Це ті люди, які, і я з усією відповідальністю це можу сказати, не хочуть виїжджати з міста від слова «зовсім»… Наразі 32 дитини в Бахмуті, які з батьками так само відмовлялися виїжджати, вони, за нашими цифрами, лишилися у Бахмуті», - сказав Кириленко.

Він підкреслив, що було проведено колосальний, вкрай безпечний обсяг роботи з евакуації жителів з Бахмута, але люди, які залишаються у місті, не просто відмовляються виїжджати, а навіть переховуються від поліцейських, від волонтерів, бо не мають бажання виїжджати.

Кириленко зауважив, що діти, за яких відповідає держава, так звані статусні діти, які з дитячих будинків, інтернатів, діти, які позбавлені батьківського піклування, були евакуйовані у повному обсязі, їх було близько 12 тисяч на території Донеччини. А ті 32 дитини, які поки з батьками лишаються у Бахмуті, перебувають в укриттях.

«Я точно знаю, що вони (ці 32 дитини – ред.) забезпечені навіть в тих наджахливих умовах продуктами харчування і гігієнічними наборами більш, ніж у достатній кількості. Але це діти, батьки яких відмовляються, переховуючись, з ними виїжджати. Тому була постанова (постанова Кабміну - ред.) і внесена зміна до постанови, де була вказана евакуація дітей у примусовий спосіб. Там є певні особливості виконання цієї постанови, але тим не менше ми продовжуємо працювати тут і не тільки по Бахмуту», - пояснив керівник ОВА.

Він також зазначив, що евакуацією, у тому числі й примусовою відносно дітей, охоплювали і сусіднє місто Часів Яр. «Там (у Часовому Яру – ред.) ми вже досягли відмітки «нуль», тобто всі (діти – ред.) були евакуйовані. Евакуйовані були з відсутнім бажанням це робити, але ми в законний спосіб точно це виконали», - констатував Кириленко.

Як повідомлялося, Донецька область, і особливо місто Бахмут, перебуває під постійними обстрілами російських військ.

7 березня Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-