Банкрутство “Комплексу Агромарс”: чи виплатить виробник курятини борги?

Банкрутство “Комплексу Агромарс”: чи виплатить виробник курятини борги?

Укрінформ
16 березня, 15:00 - пресконференція на тему: “Судовий процес над виробниками курятини: чи виплатять борги власники “Комплексу Агромарс"?

Організатор: ТОВ «Інтер Вей Капітал».

Учасники: Марина Сердюк - арбітражна керуюча ТОВ «Комплекс Агромарс»; Денис Ткаченко - арбітражний керуючий «Завод Київкомбікорм»; представники фінансових компаній ТОВ «Інтер Вей Капітал», ТОВ «Фінансова компанія «Вінстар», кредитори ТОВ «Ветсинтез», ТОВ «Промсервіс», ТОВ «Трау Нутришин Україна», ТОВ «Агроспектр Україна»,

Модератор: Сергій Козлов - журналіст.

Коротко. 13 жовтня 2021 року Господарський суд Києва відкрив нове провадження у справі №910/15043/21 про банкрутство ТОВ “Комплекс Агромарс”, але станом на 16 березня 2023 року ще не сформований реєстр кредиторів.

Спікери поінформують про судові позови, зловживання процесуальними правами, які можуть створити позитивні умови для боржника.

Під час заходу будуть обговорені наступні питання:

  • Процес повернення боргів: чи має боржник активи для погашення боргів?
  • Чи присутня в судових процесах група “зацікавлених” кредиторів?
  • Документи ТОВ «Комплекс «Агромрас» внаслідок російської окупації с. Гаврилівка були пошкоджені: чи вдалось їх відновити?
  • Позики компаніям та кінцевим бенефіціарам власників: на що витратили кошти?
  • Перспективи судових спорів щодо групи компаній “Агромарс”.

Як повідомляють організатори, "Агромарс" випускав м'ясо птиці в Україні під ТМ "Гаврилівські курчата". Структура ТОВ "Комплекс Агромарс" включає: Броварську та Кагарлицьку філії, "Бориспільський експериментальний комбікормовий завод", "Київський комбікормовий завод", "Кагарлицький елеватор" та "Курганський бройлер".

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegramhttps://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Справа про банкрутство ТОВ «Комплекс Агромарс» затягується навмисно - арбітражний керуючий

Кредитори та арбітражні керуючі вбачають у справі про банкрутство ТОВ «Комплекс Агромарс» спробу боржника навмисно затягнути процес.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила арбітражний керуючий ТОВ «Комплекс Агромарс» Марина Сердюк.

«Господарський суд міста Києва ще в жовтні 2021 року відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ «Комплекс Агромарс». До цього кредитора було подано 48 заяв щодо боргових зобов’язань на загальну суму майже 2 млрд грн. Проте станом на сьогодні ми досі не маємо затвердженого реєстру кредиторів, заяви не розглянуті, суд з різних підстав постійно відкладає засідання», - зазначила Сердюк.

Вона розповіла, що неодноразово, як розпорядник майна, намагалася провести інвентаризацію наявних активів компанії з метою подальшого аналізу спроможності «Комплексу Агромарс» вести господарську діяльність. Проте з боку власника підприємства їй чинили опір.

«Я бачу з боку керівника боржника спроби перешкодити моїй діяльності. Він подає зустрічні позови, тривалий час не відповідає на запити, не надає потрібних документів та інформації», - зазначила юрист.

Відтак, за спостереженнями Сердюк, боржник в особі керівника ТОВ «Комплекс Агромарс» навмисно затягує справу.

Проте, на думку учасників заходу, у власника компанії ще є можливість сісти за стіл переговорів і знайти взаємовигідне рішення - і для боржника, і для кредиторів.

Як повідомлялось, ТОВ «Комплекс Агромарс» - відомий виробник курятини під ТМ «Гаврилівські курчата». Головне виробництво розташоване в Гаврилівці (Вишгородський район Київської області), структура компанії також включає Броварську і Кагарлицьку філії, Бориспільський експериментальний комбікормовий завод, Київський комбікормовий завод, Кагарлицький елеватор і Курганський бройлер.

Станом на 2018 рік «Комплекс Агромарс» займав 8,5% внутрішнього ринку м'яса птиці. 13 жовтня 2021 року Господарський суд м. Києва порушив справу про банкрутство компанії.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-