Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області

Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області

Укрінформ
14 березня, 14:30 - брифінг на тему: «Наслідки обстрілу Херсона та населених пунктів області».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Юрій Соболевський -  перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Ключові теми:

  •  Ситуація з критичною інфраструктурою.
  •  Зміна комендантської години.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Ситуація з критичною інфраструктурою на Херсонщині покращується, але людей просять не поспішати з поверненням

Ситуація з критичною інфраструктурою на Херсонщині покращується щодня, складений графік ремонтних робіт по кожному деокупованому населеному пункту.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Вона (ситуація з критичною інфраструктурою - ред.) покращується фактично кожен день. У нас ще залишаються, на жаль, громади, де поки що не відбулося відновлення електроенергії, водопостачання, газопостачання. Але кожен населений пункт уже включений до відповідних графіків ремонтних робіт і обласна військова адміністрація розуміє, коли приблизно буде це поновлено», - сказав Соболевський.

Проте він зазначив, що для ремонтних робіт потрібен час, а ресурси компаній, які їх проводять, обмежені, пошкоджень велика кількість. За словами Соболевського, там, де зараз неможливо швидко відновити електропостачання, є проміжне рішення - встановлюються потужні генератори для насосних станцій, щоб у людей був доступ до питної води.

Як підкреслив Соболевський, ситуація гуманітарна на деокупованій території області – «більш-менш задовільна», працює медицина, державні сервіси, є доступ до продуктів харчування. Для людей, що мешкають на Херсонщині найголовніший виклик – безпековий через обстріли. У Херсоні встановлюють додаткові захисні конструкції, чим більше їх буде – тим краще, але щоб добігти до них потрібен час, а у людей на реакцію є лише секунди з початку обстрілу.

За оцінкою першого заступника голови Херсонської обласної ради, на деокупованій території зараз залишилося загалом не більше 30% населення, яке проживало тут до широкомасштабного вторгнення, хоча у громадах ситуація різниться. Спостерігається тенденція на зменшення населення – через обстріли люди виїжджають. Водночас є жителі області, які повертаються додому, відновлюють бізнес. Проте він закликав наразі ще не поспішати з поверненням.

Як повідомляє Херсонська ОВА, для відновлення світла на Херсонщині працювала 41 бригад – це 202 робітники та 73 одиниць техніки.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія минулої доби, 13 березня, здійснила 93 обстріли Херсонської області.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-