Оперативна ситуація в Миколаївській області

Оперативна ситуація в Миколаївській області

Укрінформ
13 березня, 15:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Миколаївській області».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Віталій Кім - голова Миколаївської обласної військової адміністрації (онлайн).

Ключові теми:

  • Оперативна ситуація в області.
  • План відбудови регіону.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Великий бізнес швидше відновить роботу після входження Миколаївщини до зернового коридору - Кім

На Миколаївщині великий бізнес швидше відновить свою роботу в регіоні після приєднання до зернового коридору.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«На Миколаївщині наразі відновлюють роботу малі підприємства. Щодо великого та середнього бізнесу, то для нього потрібен час і додаткові кошти, щоб повернутися і почати працювати. На мою думку, цей процес піде швидше після входження області до зернового коридору і я вірю, що це буде найближчим часом», - сказав Кім.

За його словами, фірма PepsiCo та завод Agrofusion вже відновлюють свою роботу. Перша навіть вивела на робочі місця своїх працівників. Завод Agrofusion наразі працює над тим, щоб забезпечити своє підприємство сировиною, коли завод запрацює. Тому вони обробляють землю (для вирощування томатів – ред.) в іншому місці.

Щодо інших підприємств, то всі вони не проти повернутися, але наразі є проблеми зі страхуванням ризиків, логістикою та ринками збуту, додав голова ОВА.

Як повідомлялося, Миколаївські порти на 90 відсотків готові до приєднання до зернової угоди, але росіяни мають дати на це згоду.

У Стамбулі 17 листопада 2022 року Україна, Організація Об’єднаних Націй і Туреччина домовились про продовження «Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море» ще на 120 днів. Наразі угода діє до 20 березня 2023 року.

Миколаївщина отримала понад 400 модульних будинків для людей, які втратили житло через війну

Миколаївська область отримала від міжнародних партнерів близько 430 модульних будинків, які розподілять між мешканцями деокупованих територій та найбільш постраждалих населених пунктів.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Міжнародні партнери надали нам близько 430 модульних будиночків, щоб там проживали люди, поки їхнє житло буде відновлюватися. В першу чергу їх розподілять між мешканцями деокупованих і найбільш постраждалих населених пунктів. Розподіл йтиме через райдержадміністрації та голів громад відповідного району», - зазначив Кім.

Щодо інших постраждалих, то, за його словами, наразі уряд передбачив 17 мільярдів гривень на компенсацію втраченого житла. Але поки що ця процедура на стадії реалізації, додав Кім.

Як повідомлялося, на території Миколаївщини із понад 16 тисяч цивільних об’єктів, які зазнали руйнувань внаслідок російської агресії, понад 10 тисяч - це житлові будинки.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-