Наслідки обстрілів в Харківській області

Наслідки обстрілів в Харківській області

Укрінформ
13 березня, 16:30  - брифінг на тему: «Наслідки обстрілів в Харківській області».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олег Синєгубов - начальник Харківської ОВА (онлайн).

Актуальні питання:

- обстріли в області, постраждалі та загиблі; 

- гуманітарна та інфраструктурна ситуація в області; 

- розмінування територій.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

На Харківщині можуть запровадити планові відключення електроенергії

На Харківщині можуть запровадити планові відключення електроенергії, оскільки енергосистема зазнала значних ушкоджень внаслідок ракетних ударів рф 9 березня.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас, скоріше за все, будуть запроваджені графіки відключень знову, оскільки тієї потужності, яку ми наразі маємо, нам поки що не вистачає, щоб задовольнити повністю потреби населення, підприємств, промисловості. Ситуація знаходиться на стабілізаційному рівні», - сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, 9 березня війська рф завдали 15-ма ракетами С-300 ударів по енергетичній інфраструктурі Харківщини, 11 з них – по Харкову. Обласний центр було повністю знеструмлено. Наступного дня вдалося заживити об’єкти критичної інфраструктури. Станом на ранок 11 березня, вже всі побутові споживачі Харкова мали світло. Метрополітен запустили також цього дня, в суботу, але він кілька разів зупинявся через недостатню напругу. Наземний електротранспорт поки не курсує. Систему опалення у Харкові запустили вже восьмий раз від початку опалювального сезону.

З небезпечних територій Харківщини евакуювали за тиждень 300 людей

На Харківщині з територій, які щодня зазнають ворожих обстрілів, евакуювали за минулий тиждень 300 людей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«За минулий тиждень ми евакуювали більше 300 людей із населених пунктів, які знаходяться постійно під обстрілами. Ми працюємо над тим, щоб вивезти звідти не лише дітей, а всі родини. Сьогодні просто під обстрілами вивезли двох людей із Гряниківки», - сказав Синєгубов.

Він підкреслив, що в Куп’янському районі тривають бойові дії, і 29 населених пунктів залишаються тимчасово захопленими.

«Ще три населених пункти знаходяться в «сірій» зоні, там фактично тривають бойові дії. Гряниківка – один із таких населених пунктів», - зазначив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Куп'янській територіальній громаді розпочали обов'язкову евакуацію дітей та маломобільних категорій населення через постійні російські обстріли.

Евакуацію всіх жителів проводять із Дворічанської та Петропавлівської громад і десяти населених пунктів Вільхуватської громади.

Тіла загиблих в адміністрації Дворічної на Харківщині дістати не вдалося через обстріли – ОВА

Тіла людей, які 23 лютого загинули від ракетного удару рф в будівлі селищної ради Дворічної на Харківщині дістати поки не вдалося через постійні російські обстріли та бойові дії.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ця робота ще ведеться, оскільки там постійно обстріли, і дуже складно до цього приміщення – чи, точніше, того, що від нього залишилося, підігнати важку техніку, без неї там працювати неможливо», - сказав Синєгубов.

Він нагадав, що було завдано повторних ударів і обстрілів, під які потрапили рятувальники та поліцейські, які почали розбирати завали.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого росіяни завдали ракетою С-300 удару по Куп‘янському району.

24 лютого було повідомлено, що дві жінки, які після ракетного удару опинилися під завалами будівлі селищної адміністрації в Дворічній Куп’янського району, не подавали ознак життя.

На Харківщині після підриву мешканця Сніжівки на «пелюстці» ДСНС виявила довкола ще більше 70 мін

На Харківщині після підриву мешканця села Сніжівка на «пелюстці» фахівці ДСНС виявили довкола місця події ще більше 70 таких мін.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли підрозділи ДСНС прибули для дослідження подвір’я, то вони знайшли на самому подвір’ї і біля нього більше 70 таких «пелюсток». Це свідчить про дуже щільне замінування цих територій», - сказав Синєгубов.

Він зазначив, що наразі погодні умови не дозволяють проводити масштабне розмінування на звільнених територіях.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині 40-річний житель села Сніжківка підірвався на «пелюстці», залишеній російськими загарбниками, чоловіка госпіталізували з осколковими пораненнями та мінно-вибуховою травмою в стані середньої важкості.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-