Підсумки роботи Держпродспоживслужби за 2022 рік

Підсумки роботи Держпродспоживслужби за 2022 рік

Укрінформ
9 березня, 9:00 - публічний звіт на тему: "Підсумки роботи Держпродспоживслужби за 2022 рік".

Організатор: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Спікер: Ольга Шевченко - т. в. о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Модератор: Оксана Гуменюк – т. в. о. начальника відділу взаємодії з громадськістю та ЗМІ.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ:  press@dpss.gov.ua

Акредитація триватиме до 12:00 8 березня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Контактна особа: Гуменюк Оксана, т. (044)279-47-61.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Україні торік було утилізовано 6 845 голів ВРХ, які загинули внаслідок агресії рф - Держпродспоживслужба

За даними головних управлінь Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у 2022 році в Україні було утилізовано 6 845 голів великої рогатої худоби, які загинули внаслідок агресії російської федерації.

Про це йдеться у звіті про діяльність Держпродспоживслужби за 2022 рік, який було презентовано в Укрінформі.

"Було зруйновано багато ферм та багато складів з харчовими продуктами, особливо на початку війни. Всі ці рештки і залишки відповідно до безпекових умов утилізовувались для того, щоб попередити поширення хвороб серед тварин та серед людей", - розповіла т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

Торік внаслідок російської агресії в Україні загинуло та було утилізовано: 2 634 свиней та 13 коней. Крім цього, у 2022 році було утилізовано 375 329 голів птиці, 184 екзотичних птахів та 30 зоопаркових тварин.

Торік було знищено 19,155 тис. кубометрів зіпсованої продукції та 998 т рибної продукції.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми оцінками, в Україні внаслідок російського вторгнення було втрачено 15-20% поголів’я великої рогатої худоби, свиней і птиці.

В Україні три фітосанітарні лабораторії Держпродспоживслужби не працюють через агресію рф

В Україні три фітосанітарні лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не працюють через збройну агресію російської федерації.

Про це йдеться у звіті про діяльність Держпродспоживслужби за 2022 рік, який було презентовано в Укрінформі.

"Усі лабораторії Держпродспоживслужби на підконтрольній території на сьогоднішній день працюють у постійному режимі. Враховуючи дію "зернового коридору", в Одеському регіоні запроваджені цілодобові режими роботи", - розповіла т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

Відтак, в Україні не працюють 3 обласні фітосанітарні лабораторії: Херсонська, Луганська та Донецька.

Чернігівська та Сумська обласні фітосанітарні лабораторії відновили свою діяльність у травні 2022 року. Харківська обласна фітосанітарна лабораторія відновила роботу у жовтні 2022 року

Загалом Держпродспоживслужбі підпорядковані: Центральна фітосанітарна лабораторія, 23 обласних фітосанітарних лабораторій та 2 прикордонних контрольно-токсикологічних лабораторій.

Як повідомлялося, в Україні у 2022 році 8 фітосанітарних лабораторій та 1 прикордонна контрольно-токсикологічна лабораторія розширили сфери акредитації.

Держпродспоживслужба торік задовольнила 43,2% звернень про порушення прав споживачів

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у 2022 році задовольнила 43,2% звернень громадян про порушення прав споживачів.

Про це розповіла т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації звіту про діяльність відомства за 2022 рік, який було презентовано в Укрінформі.

"Незважаючи на те, що відповідно до рішення уряду, заходи у сфері захисту споживачів були обмежені, за консультаційним механізмом та за механізмом допомоги безпосередньо споживачам, які звернулись до Держпродспоживслужби, було позитивно задоволено 43,2%", - сказала вона.

Загалом, торік до відомства надійшло понад 15,4 тис.пропозицій, звернень, скарг та заяв від споживачів. За результатами скарг, споживачам було повернуто 2,5 млн грн за неякісні товари та надані послуги.

У 2022 році: 43,2% звернень споживачів стосувалися якості непродовольчих товарів та 34,5% - якості наданих послуг (робіт). Зокрема, 37% – якості житлово-комунальних послуг, 1,% – фінансових та банківських послуг та 18,8% - придбання товарів через інтернет. Ще 4,4% звернень стосувались якості продовольчих товарів.

Як повідомлялося, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року в Україні на період воєнного стану припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду.

Торік право експорту до ЄС отримали 36 українських підприємств - Держпродспоживслужба

У 2022 році право на експорт до країн Європейського Союзу отримали 36 українських підприємств, зокрема 31 виробник харчових продуктів.

Про це сказала т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації звіту про діяльність відомства за 2022 рік, який було презентовано в Укрінформі.

"У минулому році 36 підприємств отримали право експорту в Європейський Союз", - заявила вона.

Загалом вже 429 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію до країн Європейського Союзу. З них 168 - це виробники харчових продуктів. У 2022 році 31 український виробник харчових продуктів отримав право на експорт до ЄС.

Крім того, торік 322 українських підприємства пройшли фітосанітарні процедури і отримали право експортувати свою продукцію до Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, Україна у 2022 році експортувала товарів до країн Європейського Союзу на близько 28 млрд дол., що 4,2% більше ніж у 2021 році.

Держпродспоживслужба веде роботу з відкриття понад 27 нових міжнародних ринків для українських товарів

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів веде роботу з відкриття понад 27 нових міжнародних ринків для українських товарів.

Про це розповіла т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації звіту про діяльність відомства за 2022 рік в Укрінформі.

"Все більше ринків стають доступними для наших експортерів, як тваринницької так і рослинницької продукції. На сьогоднішній день в процесі відкриття більше 27 ринків", - сказала вона.

Наразі служба працює над відкриттям ринків: Тайланду, Південної Кореї, Малайзії, В'єтнаму, Кувейту, Бахрейну, Королівсьва Саудівської Аравії, Туреччини, Гонконгу, Європейського Союзу, Канади, Мексики, Оману та Китаю.

У 2022 році для українських товарів було відкрито 27 нових ринків, тоді як у 2021-му - 25.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2023 року для експорту української продукції тваринництва було відкрито три нових ринки: один у Канаді та два у Сербії.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-