Архітектурна та інфраструктурна доступність у період відбудови

Архітектурна та інфраструктурна доступність у період відбудови

Укрінформ
6 березня, 13:30 - онлайн-презентація кампанії «Відбудуймо країну доступною для кожного».

Організатор: Громадська організація «Доступно.UA»

Учасники: Дмитро Щебетюк - голова правління ГО «Доступно.ЮА»;  Наталія Пархитько -  заступниця керівника організації «Доступно.ЮА»; Назарій Матушанський - в.о. заступника начальника відділу дозвільних та реєстраційних функцій Департаменту сервісних послуг.

Модератор: Ізабелла Аронсон -  PR-менеджерка linza agency.

Партнер кампанії  «Відбудуймо країну доступною для кожного»  – British Embassy Kyiv.

Теми до обговорення:

  • Архітектурна доступність при відбудові українських міст.
  • Участь громадян у зростанні інклюзивності їхніх громад.
  • Як переконати забудовників слідувати всім правилам архітектурної доступності.
  • Нестандартні формати для зацікавлення української молоді у проблематиці інклюзивності.

Довідково.  Доступно.UA — неурядова організація, заснована в Україні у 2015 році, що займається моніторингом доступності українських міст. Організація має на меті нормалізацію сприйняття людей з інвалідністю суспільством, просування тренду архітектурної доступності в Україні та мотивацію людей до активного життя.

British Embassy Kyiv — партнер проєкту. Офіційне дипломатичне представництво Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні, відповідає за розвиток та підтримання відносин між Британією та Україною.

Формат заходу – онлайн (Zoom).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Архітектурна та інфраструктурна доступність збільшує прибутки – експерт

Врахування потреб інклюзивності та доступності приносить збільшення прибутків від інфраструктури на понад 10%.

Про це заявив голова правління Громадської організації «Доступно.UA» Дмитро Щебетюк під час онлайн-презентації кампанії «Відбудуймо країну доступною для кожного», передає кореспондент Укрінформу.

«Доступність приносить прибуток. З бізнесом треба говорити мовою цифр: збільшення прибутку від інфраструктури становить більш ніж 10%. Для прикладу, переможці нашої ініціативи «Відкриті двері» зазначили, що 57% їхнього прибутку було отримано саме завдяки відвідувачам з маломобільних груп населення», – сказав Щебетюк.

За його словами, наразі забудовників потрібно заохочувати до дотримання державних будівельних норм (ДБН), але не лише шляхом примусу чи штрафами і покараннями, а з апелюванням до позитиву.

Для бізнесу потрібно вводити певні додаткові умови: податкові пільги чи вигідніші умови для кредитування. Важливо, зазначив Щебетюк, щоб використовувалися креативні підходи та здійснювався вплив на емпатію людей. Саме для цього актуальною є роль громад, які взаємодіють з державною владою.

«Важливість громади якраз у тому, що вона має певну владу. Якщо громада створює запит і досягає його розповсюдження, то влада та забудовник змушені реагувати. Завжди народ – це найбільша сила. Що більше людей, то більш потужно громада може впливати на будь-які чинники. Громада є найдієвішим елементом для змін», – додав голова ГО «Доступно.UA».

Як повідомлялося, Доступно.UA розробляє новий проєкт для підтримки маломобільних груп населення. З нього розпочалася інфокампанія про доступність у містах під час післявоєнної відбудови.

Цей проєкт створений для актуалізації питання доступності просторів та відбудови України для комфортного життя для всіх людей. Автори кампанії хочуть також звернутися до тих, хто буде відбудовувати та брати участь у розвитку повоєнної України: надати їм актуальну та чітку інформацію про доступність інфраструктури, комерційних та житлових будівель.

Доступно.UA — неурядова організація, заснована в Україні у 2015 році, що займається моніторингом доступності українських міст. Організація має на меті нормалізацію сприйняття людей з інвалідністю суспільством, просування тренду архітектурної доступності в Україні та мотивацію людей до активного життя.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-