«Викрадені діти»: презентація документальної стрічки

«Викрадені діти»: презентація документальної стрічки

Укрінформ
27 лютого, 13:30 - презентація документального фільму «Викрадені діти».

Організатор: Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України

Учасники: В’ячеслав Раєвський - представник  Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ; Юлія Усенко - начальник департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу генерального прокурора України; Василь Богдан - начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України; Оксана Блищик - начальник управління комунікації Національної поліції України; Наталія Дубовик - головний редактор телеканалу «Київ»;Ольга Решетилова - співзасновниця і координатор Медійної ініціативи за права людини; Марина Слободянюк - представниця міжнародної гуманітарної організації «Truth Hounds».

Модератор: Олександр Мельничук.

Коротко. Учасники презентації зосередяться на темі воєнних злочинів військовослужбовців збройних сил російської федерації щодо українських дітей, обговорять важливість цих питань відповідно до норм міжнародного гуманітарного права та необхідність безумовного притягнення до відповідальності всіх воєнних злочинців.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegramhttps://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували документальний фільм “Викрадені діти”

У столиці відбулась презентація документального фільму про незаконне вивезення росією українських дітей.

Стрічку “Викрадені діти” представили у понеділок, 27 лютого, в Укрінформі.

Документальний фільм був знятий у співпраці телеканалу “Київ” та Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил України. Його тривалість - 30 хвилин. Фільм буде перекладено англійською мовою.

“Робота над цим фільмом була не дуже простою через складність теми та через те, що одночасно хотілось дати відповідь на два запитання: перше - за що ми воюємо, друге — проти чого ми воюємо. Багато чого в цьому світі можна зрозуміти, але не можна зрозуміти злочини та насилля проти дітей, знущання над ними”, - сказав продюсер фільму Олександр Мельничук.

Режисери розповіли про категорії дітей, яких росія примусово вивозить з України, які приводи вигадує для вивезення тощо.

“Є різні категорії дітей, викрадені росією. Це діти-сироти, які перебували у сиротинцях, діти, які мали опікунів, також є діти, просто викрадені у батьків. Це різні випадки, але всі вони свідчать про системність дій, про загальну політику російської федерації щодо асиміляції українських дітей, що є складовою злочину геноциду”, - зазначила співзасновниця і координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова.

Стрічку можна переглянути на ютуб-каналі Стратегічних комунікацій ЗСУ.

Як повідомлялося, на території росії можуть перебувати близько 150 тисяч незаконно вивезених українських дітей.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-