Презентація проєкту «Голоси України»

Презентація проєкту «Голоси України»

Укрінформ
22 лютого, 11:00 - Інститут дослідження війни та миру (IWPR) презентує проєкт «Голоси України».

Організатор: Інститут дослідження війни та миру (IWPR).

Спікери: Ентоні Борден - директор Інституту дослідження війни та миру (IWPR.UK); Ольга Гужва - керівник проєкту «Голоси України» IWPR.

Довідкво. Проєкт UKRAINE VOICES підтримує українських журналістів, які повідомляють про російське вторгнення в їхню країну. Допомагає висвітлювати та документувати військові злочини, сприяє протидії дезінформації, поширенню достовірної інформації та публічним дебатам, які змінюють ситуацію. Підтримує локальні медіа, медіа в релокаціі, проводить освітні заходи для журналістів, в тому числі безпекові тренінги та тренінги з тактичної медицини, забезпечує медійників засобами індивідуального захисту (броніжелети, каски).

Проєкт IWPR «Голоси України» підтримується FCDO та Посольством Великобританії в Укріїні.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

IWPR презентував проєкт «Голоси України» з підтримки українських журналістів

Інститут дослідження війни та миру (IWPR) презентував проєкт «Голоси України», спрямований на підтримку українських журналістів, які висвітлюють російське вторгнення в нашу країну.

Презентація проєкту пройшла у середу в Укрінформі.

«Наше завдання в Україні полягає у тому, щоб допомагати українським голосам звучати голосніше, щоб до них дослухалися у світі», - сказав директор Інституту дослідження війни та миру (IWPR.UK) Ентоні Борден.

Керівниця проєкту «Голоси України» IWPR Ольга Гужва розповіла, що у його рамках відбулася поїздка на передову до журналістів, які щодня працюють у дуже небезпечних умовах.

«Ми передавали їм дуже важливі навички, які можуть врятувати їхні життя. І я вважаю, що це дуже важливо – надавати таку підтримку журналістам», - зазначила керівниця проєкту.

Серед основних напрямків «Голосів України» - надання мікрогрантів для маленьких медіа, зокрема, з прифронтових територій, і у тому числі - для релокованих медіа.

«Ми розуміємо, що їм важко виживати і що їм треба також зберігати робочі місця для свого персоналу. Ці мікрогранти дозволять редакціям підготувати певні матеріали і протриматися певний період. Вони невеличкі за періодом, тобто, це до 3 місяців фінансування. І дуже активно медіа подають заявки», - поінформувала Гужва.

За її словами, проєкт також проводить тренінги для журналістів, у тому числі безпекові та з тактичної медицини.

«Одним з компонентів роботи «Голосів України» є підтримка і розробка матеріалів на передовій. Тобто, у нас є близько 60 журналістів, які працюють прямо на передовій, і вони видають матеріали англійською мовою», - уточнила Гужва.

Відповідаючи на запитання Укрінформу, скільки заявок було подано на участь у проєкті, Борден повідомив, що загалом надійшло близько 12 заявок.

«Процес все ще триває. Це – транспарентна прозора процедура», - сказав він.

Директор IWPR зазначив, що він дуже гордий надавати Україні та українським журналістам таку підтримку.

«Це дуже суттєво для мене і для нашої організації у цілому. Ми раді робити цей внесок у перемогу України, у її боротьбу проти росії», - сказав Борден.

Проєкт «Голоси України» допомагає українським журналістам висвітлювати та документувати військові злочини, сприяє протидії дезінформації, поширенню достовірної інформації та публічним дебатам, які змінюють ситуацію. Він також забезпечує медійників засобами індивідуального захисту (бронежилети, каски).

Проєкт IWPR «Голоси України» підтримується FCDO та Посольством Великої Британії в Україні.

Як повідомлялося, 8 грудня 2022 року в Києві презентували проєкт «Українська ідентичність» про єдину державну айдентику.

Відео:

Videо:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-