"Гібридна війна росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті"

Укрінформ
22 лютого, 12:00 - презентація аналітичного посібника «Гібридна війна росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ганна Красноступ - керівниця Директорату з питань інформаційної політики і безпеки МКІП; Ігор Соловей - керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки; Вікторія Зражевська -  керівник тренінгового відділу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки; Ігор Розкладай - заступник Директорки Центру демократії та верховенства права. 

Коротко. Під час презентації спікери представлять посібник, мету та важливість його створення та яким чином він може бути корисним для держави та громадян. Посібник розроблений командою Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки за редакцією команди Центру демократії та верховенства права. 

В посібнику проаналізована інформаційна складова гібридної війни, яку РФ веде проти України, виокремлені основні ознаки та прийоми російської пропаганди і дезінформації; окреслені методи виявлення та адекватного реагування на російську дезінформацію, а також запропоновані схеми оцінювання вжитих комунікаційних заходів. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували аналітичний посібник щодо інформаційної складової гібридної війни рф проти України

У Києві презентували посібник «Гібридна війна росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті», у якому представлено аналіз інформаційної складової розв’язаної росією війни.

Презентація видання, яке розробила команда Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки за редакцією команди Центру демократії та верховенства права, відбулася у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Посібник цікавий тим, що він базується на практичному досвіді тренерів нашого центру: фактчекерів, осінтерів, аналітиків, які протягом понад року вели тренінгову діяльність. По-друге, на досвіді наших партнерів із Великої Британії, Швеції та інших країн НАТО. Фактично, ми виконуємо нормативи та вимоги до вступу в НАТО в інформаційній сфері», - зазначив керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

За його словами, у посібнику визначені основні ознаки та прийоми російської пропаганди і дезінформації, окреслені методи виявлення та адекватного реагування на дезінформацію, а також запропоновані схеми оцінювання вжитих комунікаційних заходів. Він стане у пригоді фахівцям сфери публічних комунікацій в державних органах, студентам та слухачам вищих навчальних закладів та спеціалізованих установ, які вивчають журналістику, піар, міжнародну інформацію.

Як зазначила керівник Директорату з питань інформаційної політики і безпеки Міністерства культури та інформаційної політики Ганна Красноступ, МКІП планує передати цей посібник в інші відомства, військово-цивільні адміністрації.

«Кожен з нас має знати, як перевіряти, де отримати офіційну інформацію… Фактично, медіаграмотність, протидія дезінформації – це стовпи, на яких тримається наш інформаційний фронт. Посібник – це черговий крок МКІП спільно із Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та нашими колегами, спрямований на підвищення кваліфікації державних службовців, щоб вони на практиці набули навичок критичного сприйняття інформації та протидії дезінформації», - наголосила вона.

Своєю чергою керівник тренінгового відділу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Вікторія Зражевська зауважила, що посібник буде корисний усім громадянам, оскільки там простою і доступною мовою пояснюється, як росія веде інформаційну війну і що кожен може зробити, щоб цьому протидіяти.

«У ньому окреслені як способи боротьби з дезінформацією,.. що конкретно треба для цього робити, так і викладено теоретичні фундаментальні знання про те, що таке російська пропаганда, як вона працює та який її вплив на Україну загалом та на кожного з нас», - сказала вона.

У цьому зв'язку заступник директора Центру демократії та верховенства права Ігор Розкладай зауважив, що різні інструменти дезінформації росія використовує давно, і необхідно швидко вчитися боротися із ними, використовуючи певні практики кризових комунікацій. Такі інструменти Україна впроваджує не перший рік, тому вже є певні результати.

За його словами, необхідно вчасно комунікувати, виходити із правильними меседжами, адресованими правильній аудиторії. І аналітичний посібник «Гібридна війна росії проти України. Як перемогти на інформаційному фронті» допомагатиме зосередитися на тому, що потрібно зробити в конкретний момент, коли стається кризова подія.

«Деза завжди базується на емоціях... Якраз емоція тут буде шкідлива, і варто зробити правильний меседж, правильно його сконструювати та правильним каналом комунікацій його подати. Цей посібник якраз нам має підказати, як діяти і на що звертати увагу», - пояснив він.

Як повідомлялося, ТікТок виявив російську дезінформаційну мережу.

Відео:

Videо:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-