Публічний звіт голови Державної служби з безпеки на транспорті Євгена Зборовського

Публічний звіт голови Державної служби з безпеки на транспорті Євгена Зборовського

Укрінформ
23 лютого,  09:30 - пресконференція на тему: «Публічний звіт голови Державної служби України з безпеки на транспорті Євгена Зборовського».

Організатор: Державна служба України з безпеки на транспорті.  

Учасники: Євген Зборовський - голова Державної служби України з безпеки на транспорті; Юрій Марценишин - перший заступник голови ДСБТ; Валерій Кулик-Куличенко - заступник голови ДСБТ із цифрової трансформації.

Модератор: Олександр Свириденко.

Учасники заходу поінформують про роботу Держслужби України з безпеки на транспорті у 2022 році та окреслять напрямки роботи на 2023-й.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали: 

Укртрансбезпека торік видала 312,7 тис. дозволів на міжнародні вантажні перевезення

Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) у 2022 році видала майже 312,655 тис. дозволів на міжнародні вантажні перевезення та надходження до бюджету становили 15,4 млн грн.

Про це повідомив голова Укртрансбезпеки Євген Зборовський під час презентації публічного звіту роботи відомства у 2022 році, передає Укрінформ.

«Торік ми видали 312 655 дозволів на міжнародні вантажні перевезення – надходження до бюджету склали 15,4 млн грн, 5 451 на міжнародні регулярні перевезення пасажирів (1,1 млн грн) та 107 на міжобласні автобусні маршрути (40,6 тис грн)», - зазначив очільник служби.

Він нагадав, що торік Україна та Європейський Союз підписали угоду про «транспортний безвіз», яка скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС.

«Це дуже революційна подія в житті перевізників, адже ми знаємо, що дозволів завжди не вистачало, а на критичні напрямки – був дефіцит. Зараз цього не існує. Це важливий крок підтримки Європейським Союзом України в умовах війни», - додав Зборовський.

Як повідомлялось, Державна служба з безпеки на транспорті протягом 2022 року видала 13 055 ліцензій на вантажні перевезення та забезпечила 33,5 млн грн надходжень до бюджету.

Від видачі ліцензій на вантажні перевезення торік до бюджету надійшло 33,5 млн грн - ДСБТ

Державна служба з безпеки на транспорті (ДСБТ) у 2022 році видала понад 13 тис. ліцензій на вантажні перевезення та забезпечила 33,5 млн грн надходжень до бюджету.

Про це повідомив голова ДСБТ Євген Зборовський під час презентації публічного звіту роботи відомства у 2022 році, передає Укрінформ.

«Минулого року ми видали 13 055 ліцензій, що в понад 4 рази більше у порівнянні з 2021 роком – 2 898. Накази про їх отримання підписувались фактично кожного дня. Відповідно, зросли і надходження до бюджету. Вони склали понад 33,5 млн грн», - наголосив очільник служби.

Він уточнив, що за результатами 2022 року фахівці Укртрансбезпеки видали 1723 ліцензій на транспортування небезпечних вантажів та відходів вантажними автомобілями (у 2021 році – 62), а також 11 311 ліцензій на міжнародні перевезення звичайних вантажів (1 602).

«99,6% заявок на отримання документів на перевезення подано в електронній формі, інші 0,4% – в паперовому варіанті. Термін розгляду заявки скоротився з місяця до трьох днів. Це є ознакою того, що інструмент, який ми даємо, є зручний, простий та зрозумілий», - резюмував Зборовський.

Як повідомлялось, у 2022 році Державна служба з безпеки на транспорті видала 312 655 дозволів на міжнародні вантажні перевезення, надходження до бюджету склали 15,4 млн грн.

Укртрансбезпека оштрафувала торік на майже 215 млн грн порушників перевезень

Державна служба України з безпеки на транспорті у 2022 році виявила майже 15,5 тисяч порушень під час рейдових перевірок вантажного транспорту та понад 5 тисяч пасажирського.

Про це повідомив голова ДСБТ Євген Зборовський під час презентації публічного звіту роботи відомства у 2022 році, передає Укрінформ.

«На вантажному транспорті під час рейдових перевірок виявлено 15 497 порушень, за результатами яких накладено штрафів 177,6 млн грн. На пасажирському – 5 061 порушень, їх оштрафовано на 37,1 млн грн», - зазначив очільник служби.

Він зауважив, що минулого року служба відновила контроль за дотриманням габаритно-вагових норм, який з початку повномасштабного вторгнення був призупинений. Таке рішення зумовлене системним недотриманням перевізниками відповідних правил.

«У тих регіонах, де є можливості, минулого року повністю відновлено контроль за дотримання норм перевізниками. Ми регулярно приводимо просвітницьку роботу з водіями та пояснюємо найчастіші порушення і те, що необхідно робити, аби їх уникнути», - додав Зборовський.

Як повідомлялось, у 2022 році Державна служби з безпеки на транспорті видала 312 655 дозволів на міжнародні вантажні перевезення, надходження до бюджету склали 15,4 млн грн.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-