Візит депутатів Європарламенту:  цілі місії в Україну та її перші результати.

Візит депутатів Європарламенту: цілі місії в Україну та її перші результати.

Укрінформ
21 лютого, 18:30 - брифінг за результатами візиту депутатів Європарламенту, членів Спеціального Комітету з питань іноземного втручання в усі демократичні процеси в Європейському Союзі, серед яких і протидія дезінформації.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Рафаель Глуксманн - керівник делегації, Голова Спецкомітету, представив цілі місії в Україні та її перші результати.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали: 

До пропагандистів треба ставитися як до військового керівництва рф – голова спецкомітету Європарламенту

Європейський Союз має більше пояснювати аудиторії свій наратив щодо війни росії проти України та включити всіх російських пропагандистів у санкційний список.

Про це заявив голова спеціального комітету Європейського парламенту з іноземного втручання в усі демократичні процеси в ЄС Рафаєль Глуксманн за підсумками візиту його делегації до Києва у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Він зауважив, що його візит має дві мети: дати сигнал, що ЄС разом у цій війні з Україною та подивитися, як покращити допомогу з ЄС задля боротьби з наративами, російськими маніпуляціями і фейковими новинами.

Глуксманн підкреслив, що делегація поговорила з представниками міністерств, Офісу Президента, парламенту, громадського суспільства та ЗМІ, щоб сформулювати спільний фронт інформаційної війни, та додав, що повернеться до Брюсселя, щоб закликати збільшити допомогу Україні.

«Ми маємо санкції проти росії, і нам треба посилити їх. Наприклад, не всі пропагандисти рф у нашому переліку санкцій. Вони мають бути там. Вони - злочинці. Вони - не просто люди, які поширюють, вони підтримують агресивну війну, вони підтримують злочини проти людяності. До них потрібно ставитися як до військового чи політичного керівництва рф», - сказав голова спецкомітету.

Він додав, що крім того треба зламати пропагандистську машину росії, а саме зупинити проширення брехні пропагандистських ЗМІ, проти яких вже були запровадженні санкції та створити власний наратив для протидії російському.

«Це якраз питання до політичного керівництва Європи. Нам знадобився один рік, аби чітко сформулювати, якою є стратегічна ціль ЄС в цій війні, а саме: тотальна поразка росії та перемога України. Ми зараз маємо цей наратив, але його потрібно набагато більше пояснити, і він має бути більш напористим. Ми маємо пояснювати європейській аудиторії, що це також наша війна», - наголосив Глуксманн.

Як повідомляв Укрінформ, на думку директора Центру близькосхідних досліджень Ігоря Семиволоса, російська пропаганда, спрямована на внутрішню аудиторію, викликає в населення страхи «фортеці в облозі», а назовні росія просуває свої наративи через російську колоніальну культуру і ресентимент інших народів.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-