Інвестиції під час війни: результати роботи урядового офісу UkraineInvest

Інвестиції під час війни: результати роботи урядового офісу UkraineInvest

Укрінформ
22 лютого, 15:00 -  пресконференція на тему: «Інвестиції під час війни: результати роботи урядового офісу UkraineInvest»

Організатор: Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Спікери: Давид Арахамія - народний депутат, голова депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», голова наглядової ради UkraineInvest; Олег Немчінов - міністр Кабінету Міністрів України; Сергій Цівкач - виконавчий директор UkraineInvest.

Коротко. Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest вже сьогодні активно залучає та супроводжує інвестиційні проєкти, спрямовані на виведення економіки країни на якісно новий рівень. Важливо розуміти, що війна не є перешкодою для інвестиційної діяльності в Україні. Навпаки, ті бізнеси, які починають планування своїх проєктів вже зараз, матимуть змогу розпочати їхню реалізацію одними з перших після перемоги. 

Під час пресконференції спікери обговорять інвестиційний потенціал України, плани UkraineInvest на 2023 рік та повідомлять, які інвестиційні проєкти стартують в Україні найближчим часом.

Довідково: UkraineInvest – урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій в Україну. UkraineInvest працює з 2016 року, а в статусі державної установи - з 2018-го. Основними пріоритетами команди є залучення й підтримка інвестицій в Україну. Станом на лютий 2023 року UkraineInvest супроводжує 17 проєктів на загальну суму 2,3 млрд доларів США.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація журналістів до 19:00 21.02.2023

Контактна особа: Інна Котєньова, прессекретар UkraineInvest

+380989997099, inna.k@ukraineinvest.gov.ua 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

UkraineInvest супроводжуватиме інвестпроєкти компаній Kingspan та Епіцентр К на $370 млн

Підписано меморандуми про супроводження Урядовим офісом із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) заявок на втілення інвестиційних проєктів компаній “Kingspan” та “Епіцентр К” вартістю 370 мільйонів доларів.

Як передає кореспондент Укрінформу, підписання відбулося під час презентації звіту про роботу UkraineInvest за 2022 рік.

Глобальна компанія Kingspan планує побудувати на Львівщині сучасний кампус з виробництва будівельних матеріалів, що постачатимуться не лише українським споживачам, а й до Європи. Вартість проєкту 220 мільйонів доларів.

“Зараз визначаємося з локацією для побудови кампусу поблизу Львова. Обравши місце і пройшовши необхідні процедури, плануємо розпочати будівництво і в стислі терміни налагодити виробництво сучасних будматеріалів. У результаті реалізації проєкту планується працевлаштувати щонайменше 600 людей”, - розповів виконавчий директор глобальної компанії Kingspan Campus Project Майк Стенсон.

За словами виконавчого директора UkraineInvest Сергія Цівкача, підписання меморандуму свідчить про те, що компанія справді зацікавлена в підготовці заявки на втілення проєкту відповідно до українського закону “про інвестнянь”, який передбачає надання інвесторам низки пільг та преференцій — зокрема, 30% фінансової участі у проєкті держави.

“Ми запропонували партнерам на вибір кілька ділянок. Вони вже готують техніко-економічне обґрунтування, доопрацьовують деталі. Це займе час. Але сьогодні — дуже важливий відправний момент в історії співпраці. Важливо, що компанія назвала цей проєкт в Україні Saoirse, що в перекладі з ірландської означає “воля”, “свобода”. Це вони роблять, щоб продемонструвати підтримку не лише в економічній діяльності, а й у боротьбі України з агресором. Ця компанія також є нашим економічним амбасадором у світі”, - сказав Цівкач.

За його словами, Kingspan має більше 200 підприємств у понад 70 країнах. Та найбільший технологічний кампус компанія хоче побудувати саме в Україні. Сюди планують зокрема привозити працівників корпорації та інших представників галузі, щоб демонструвати, як виготовляти будівельну продукцію відповідно до “зелених стандартів” - з урахуванням вимог до декарбонізації, використання відновлюваних джерел енергії тощо.

Компанія “Епіцентр К” планує за підтримки держави побудувати великий логістичний комплекс та низку інших об’єктів.

“Ми маємо не тільки торговельні центри, а й серйозно працюємо над налагодженням переробки агропродукції. Маємо в цій сфері масштабні проєкти. Також розширимо власне виробництво керамічної плитки”, - уточнив генеральний директор мережі будівельних гіпермаркетів “Епіцентр” Петро Михайлишин.

У планах на найближчі три роки, за його словами втілення інвестиційних проєктів на понад $2 млрд.

“Якщо буде доступ до дешевих кредитних ресурсів, а вітчизняна промисловість матиме можливість виготовляти достатньо металу, залізобетону, товарного бетону, ми із цими завданнями впораємося. Головне, щоб держава продовжувала зусилля зі створення в Україні сприятливого інвестиційного клімату як для іноземного, так і для вітчизняного бізнесу”, - додав Михайлишин.

Як повідомлялося, закон України "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні" (ще його називають“законом про інвестнянь”) набрав чинності в лютому 2021 року. Він передбачає комплексну державну підтримку великих інвестиційних проєктів. Зокрема, Україна бере на себе до 30% витрат на втілення інвестиційних проєктів вартістю понад 20 мільйонів євро. Також передбачене звільнення на період до п’яти років інвесторів від податку на прибуток та звільнення від мита ввезення технологічного обладнання, потрібного для втілення інвестпроєктів.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-