Ситуація з електропостачанням в Одеському регіоні

Ситуація з електропостачанням в Одеському регіоні

Укрінформ
7 лютого,  13:30 - брифінг на тему: “Ситуація з електропостачанням в Одеському регіоні".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Сергій Братчук - голова Громадської ради при Одеській ОДА, речник начальника обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Канікули в одеських школах триватимуть до кінця тижня

Школи Одеси перебуватимуть на канікулах до 10 лютого через відсутність електропостачання.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Нестача електроенергії не дозволяє виходити на заняття онлайн. Тому з понеділка, 6 лютого, і до кінця тижня ми маємо такі «технологічні канікули» для учнів», - розповів Братчук.

Також речник начальника ОВА повідомив, що дитячі садки відновлять свою роботу з середи, 8 лютого. Дітей зустрінуть ті навчальні заклади, які обладнані генераторами.

Як повідомлялося, 3 та 4 лютого сталися дві масштабні аварії на ключовій підстанції Укренерго, яка живила Одесу та Одеський район. Були знеструмлені більше 500 тис. абонентів Одещини та об’єкти критичної інфраструктури.

Інфраструктуру Одеси під'єднають до генераторів, а звільнені потужності передадуть споживачам

Близько ста потужних генераторів забезпечуватимуть роботу критичної інфраструктури Одеси. Вивільнені потужності подаватимуться до будинків одеситів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Критична інфраструктура міста вже переводиться на альтернативні джерела живлення. Насамперед це підприємства з тепло- та водопостачання, а також медзаклади. Установам вже передано близько 40% генераторів, які прибули до міста. Вивільнені потужності ми будемо подавати до будинків одеситів. Таким чином ми сподіваємося до кінця тижня вийти на графік відключень 2/8. У міру стабілізації ситуації кількість годин зі світлом збільшуватиметься», - розповів Братчук.

Він зазначив, що зараз у будинках одеситів світла немає по 10 — 12 годин. Якщо ж відбувається аварія – такий проміжок збільшується. Також у місті не працює електротранспорт.

За словами речника Одеської ОВА, з 4 лютого в Одеській області додатково розгорнуто 164 «пункти незламності». Таких пунктів наразі налічується близько 300.

«Ситуація зі світлом в Одесі складніша, ніж в області. Тому "пункти незламності" повністю виправдовують свою роботу», - наголосив Братчук.

Як повідомлялося, 3 та 4 лютого відбулися дві масштабні аварії на ключовій підстанції Укренерго, яка живила Одесу та Одеський район. Знеструмлені були близько 500 тис. абонентів Одещини та об'єкти критичної інфраструктури, промисловість. Станом на 6 лютого до міста прибуло 82 генератори, які підключають до об'єктів критичної інфраструктури.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-