Оперативна ситуація в Миколаївській області. План відбудови регіону.

Оперативна ситуація в Миколаївській області. План відбудови регіону.

Укрінформ
2 лютого, 14:30 -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація в Миколаївській області. План відбудови регіону".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Віталій Кім - голова Миколаївської обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Порти Миколаєва готові приєднатися до «зернової угоди», але росія має дати згоду — Кім

Миколаївські порти на 90% готові приєднатися до зернової угоди, але росіяни мають дати на це згоду.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Миколаївські порти на 90 відсотків готові до приєднання до зернової угоди, але росіяни мають дати згоду, щоб ми запрацювали. Ми не стріляємо по своїх кораблях, небезпека йде від росіян. Саме вони обстріляли баржі, які виходили з миколаївського порту вбік Одеси. Тобто станом на зараз це небезпечно», - сказав Кім.

Також, за його словами, додатковим чинником того, щоб це сталося, може бути і звільнення Кінбурнської коси від російських загарбників.

Читайте також: Україна у січні скоротила експорт агропродукції на 13% - УКАБ

Як повідомлялося, під час перебування на Миколаївщині Президент України Володимир Зеленський сказав, що пора миколаївські порти приєднувати до так званої "зернової угоди".

За результатами чотиристоронніх переговорів, організованих Туреччиною, угоду про Чорноморський зерновий коридор було продовжено на 120 днів з 19 листопада 2022 року відповідно до рішення, прийнятого Туреччиною, ООН, рф та Україною.

Кім розповів про основну проблему сільгоспвиробників Миколаївщини

Основною проблемою сільгоспвиробників Миколаївщини напередодні весняної посівної є те, що область має обмежені можливості кредитування через воєнні ризики.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 2 лютого.

«Миколаївщина має обмежені можливості щодо кредитування через військові ризики і це є основною проблемою для сільгоспвиробників напередодні весняної посівної. Бо пальне, насіння і все інше є, а ось з грішми є питання», - сказав Кім.

За його словами, зараз вирішується питання щодо створення фонду, який би міг страхувати ризики банків, які погодяться працювати в цьому регіоні і надавати кредити фермерам під посівну.

Крім того, Кім зазначив, що наразі 10 відсотків території області є замінованими, тому площі під посів зернових будуть зменшені.

Як повідомлялося, Миколаївські порти на 90 відсотків готові приєднатися до "зернової угоди", але росіяни мають дати на це згоду. 

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-