Публічний звіт Департаменту суспільних комунікацій за 2022 рік

Публічний звіт Департаменту суспільних комунікацій за 2022 рік

Укрінформ
2 лютого, 12:30 -  публічний звіт Департаменту суспільних комунікацій за 2022 рік.

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Спікери: Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Євген Лопушинський - в.о директора КП «Київінформ»; Наталія Лященко - в.о директора КП «Телеканал «Київ»; Анна Куницька - в.о директора КПН «Центр комунікації»; Микола Щербенко - в.о директора КП «Радіостанція «Голос Києва».

Коротко. Департамент суспільних комунікацій КМДА публічно відзвітує про виконання міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2022-2024 роки та міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у місті Києві на 2020–2024 роки» у 2022 році.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за тел.:  093 990 39 18

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали: 

Департамент суспільних комунікацій КМДА представив публічний звіт за минулий рік

Департамент суспільних комунікацій КМДА публічно представив звіт про виконання міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2022-2024 роки та міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у місті Києві на 2020–2024 роки» у 2022 році.

Відповідний звіт в Укрінформі презентував директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Зокрема, він поінформував про освоєння коштів, передбачених програмою, та результати роботи упродовж минулого року. 

“Звіт відображає бюджет, видатки, передбачені міською цільовою програмою на утримання нашого телеканалу “Київ”. Загальний обсяг фінансування за 2022 рік склав 137 мільйонів гривень”, - сказав Лелюк.

Він зауважив, що торік обсяг фінансування на капітальні видатки телеканалу “Київ” склав 3 млн 248 тисяч гривень.

“Загалом було передбачено і виділено на рік 23,3 млн грн на капітальні видатки, ми залишили 3,5 млн грн — тобто 15%. Це не те, що ми їх не освоїли, ми від них свідомо відмовилися на користь більш важливих потреб, які виникли під час збройної агресії — на відновлення зруйнованого житлового фонду, об’єктів інфраструктури тощо, тобто ми підтягнули пояси і обійшлися 15% цього року. І то - ці кошти були витрачені на найнеобхідніші речі — на закупівлю безперебійників для наших камер, софітів, для студійного обладнання і придбання дизель-генератора, який би забезпечив потужністю студію, випуски, інтернет-обладнання”, - пояснив Лелюк.

Також він поінформував, що загальний обсяг фінансування радіостанції “Голос Києва” торік склав 16,7 млн грн, “відповідно, 14,7 млн грн з них — це захищені статті - заробітна плата” 

“Щодо комунального підприємства “Інформаційного агентства Київ Інформ”, тут у нас було заплановано 18,2 млн грн на рік. Відповідно, з них 16,3 млн грн — заробітна плата, захищені статті, що складає 90% від усієї освоєної суми за минулий рік”, - повідомив Лелюк.

Він наголосив, що у 2022 році у роботі телеканалу “Київ” та радіо “Голос Києва” пріоритетом було питання безпеки. 

“Тобто ми стали практично основним джерелом оповіщення цивільного населення про оголошення повітряної тривоги, про організацію зелених коридорів для евакуації... Ми забезпечили прямий ефір навіть під час повітряних тривог. На жодну годину ця трансляція не переривалася. У найгарячіші моменти ми не зупинялися”, - сказав Лелюк.

Також він поінформував про проведені минулого року виставки фотосвітлин, проєкти на радіо та телебаченні, флешмоби в соцмережах тощо. 

За його словами, торік “телеканал “Київ”, радіо “Голос Києва” та КП “Київ-Інформ” скоротили капітальні видатки. 

“ У розрізі, наприклад, телеканалу “Київ”, із 23,3 млн грн ми залишили тільки 3,5 млн, практично, 20 млн грн телеканал “Київ” передав на відбудову зруйнованого фонду. Радіо - передали - 2,6 млн грн, “Київ-Інформ 6,2 млн грн передали”, - додав Лелюк, уточнивши, що ідеться про капітальні видатки. 

Він зауважив, що наразі важко говорити про фінансування програми на 2023 рік. 

“Нам на 2023 рік бюджет був сформований, враховуючи доведені суми. Вони, звісно, не є 100% від тих, які були закладені в програмі одній та іншій, а по факту їх витрат дуже важко поки що говорити. Ми складаємо плани на 2023 рік. У 2023 році, сподіваємося, події так складатимуться, що дозволять нам підсилити ту матеріально-технічну базу, яку ми не змогли зробити в минулому році і яка для нас вкрай важлива. Ми на сьогодні працюємо в плані бюджету без розвитку капітальних видатків. Тобто, ми не реалізували ті плани, які були на минулий рік, і дуже сподіваємося, що нам вдасться їх реалізувати цього року. Для того, щоб залишатися конкурентними в інформаційній сфері, ми маємо і інтелектуально, і технічно бути озброєні”, - сказав Лелюк.

Як відомо, у жовтні 2021 року Київська міська рада затвердила міську цільову програму розвитку інформаційно-комунікативної сфери Києва на 2022-2024 роки. 

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-