Атака на військову інфраструктуру Ірана. Хто за цим стоїть та якими будуть наслідки?

Атака на військову інфраструктуру Ірана. Хто за цим стоїть та якими будуть наслідки?

Укрінформ
1 лютого, 13:00 - брифінг на тему: «Атака на військову інфраструктуру Ірана. Хто за цим стоїть та якими будуть наслідки?».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Ігор Семиволос - виконавчий директор центру близькосхідних досліджень.

Ключові теми: 

- Атака на військову інфраструктуру Ірана. Хто за цим стоїть та якими будуть наслідки? 

- Як далі будуть розвиватися відносини України та Ірану? 

- Іран та росія. Чи є союз та що за ним стоїть?

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Відносини між росією та Іраном будуються за принципом «хто кого перший здасть» - експерт

іж Іраном та росією немає повної довіри, тому остаточне рішення щодо першочерговості поставок - чи літаків росією чи ракет Іраном - відкладається.

Таку думку висловив виконавчий директор центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ у середу.

"Домовленості по БПЛА були досягнуті, вочевидь, ще в грудні 2021 року. А остаточне рішення було прийняте під час візиту путіна до Тегерана в липні 2022 року. Тоді ж мова йшла і про ракети середньої дальності та балістичні ракети. Але слід сказати, що Іран не до кінця довіряє росії, як і росія не довіряє Ірану. Їхні відносини вибудовуються за принципом "хто кого перший здасть", - сказав Семиволос.

Він додав, що в рамках цієї недовіри існує дискусія між росією та Іраном щодо першочерговості постачання літаків, які росіяни обіцяли Ірану, можливо, ППО і відповідно ракет Іраном.

"Тобто хто перший має що постачати. Іран і росія не довіряють один одному і відкладають отстаточне рішення", - впевнений виконавчий директор центру близькосхідних досліджень.

За його словами, ключова проблема Ірану полягає в тому, що в цій країні далеко не всі представники політичного класу схвально ставляться до такої тісної співпраці з росією, а частина все ж таки воліла б повернутися до ядерної угоди з США.

"Але після заяв держсекретаря США Ентоні Блінкена ми бачимо, що такий формат повернення до угоди 2015 року практично неможливий", - зазначив Семиволос.

Як повідомлялося, за інформацією іранського агентства Tasnim, Іран розраховує отримати вже у березні винищувачі Су-35 з росії, а також очікує постачань систем ППО, ракетних комплексів і гелікоптерів.

Раніше повідомлялося, що Іран здійснив постачання значної кількості БПЛА Shahed-136 до росії, які вона використовує для атак на цивільні об’єкти в Україні. москва також прагне отримати від Тегерана балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, здатні уражати цілі на відстані 300 км та 700 км відповідно.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-