Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску

Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску

Укрінформ
31 січня, 15:30 -  брифінг на тему: "Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Важливі питання:

  • оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску;
  • динаміка в’їзду/виїзду з України;
  • перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Держслужбовців не випускатимуть за кордон без службових відряджень навіть за наявності у них інвалідності чи довідки про непридатність до військової служби - ДПСУ

Держслужбовців не випускатимуть за кордон без службових відряджень навіть за наявності у них інвалідності чи довідки про непридатність до військової служби. Водночас вони можуть виїжджати, якщо є одиноким батьком чи матір'ю дитини до 18 років. Про це сказав на брифінгу в Медіацентр Україна — Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Можуть перетинати кордон без службового відрядження чоловіки, які мають статус одинокого батька та жінки, якщо вони мають дітей віком до 18 років. Включно з метою відвідування таких дітей за кордоном, або якщо вони супроводжують таких дітей під час виїзду», - сказав Демченко.

Також держслужбовців можуть випускати за кордон для лікування за наявності документів, що дають право на виїзд з України та листа від МОЗ з переліком осіб, яких лікарні за кордоном можуть прийняти зазначену особу для лікування.

Також дозвіл на виїзд може дати голова Державної прикордонної служби у разі смерті за кордоном когось з членів сім'ї тих осіб, які визначені у переліку.

Тобто це три виключення, які дозволяють перетнути кордон не у службове відрядження.

Демченко підкреслив, що інші норми, зокрема інвалідність, непридатність до військової служби або якась інша підстава не будуть діяти. Як повідомлялось, уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Вони вже набрали чинності. Цьому передувало рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію указом Президента України.

На території білорусі наразі немає угруповання, готового до вторгнення в Україну – ДПСУ

Прикордонники не спостерігають створення необхідного наступального угруповання на території білорусі. Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове станом на зараз здійснити вторгнення з території білорусі не відмічається. Російські підрозділи в білорусі знаходяться на полігонах, де проводяться навчання, або де проходять підготовку», сказав він.

За словами речника, зараз завершується передислокація тих підрозділів, які вже закінчили підготовку, натомість від початку січня на територію білорусі почали заводити нові підрозділи для проведення із ними бойового злагодження, а також навчання.

За ситуацією пильно стежать підрозділи розвідки України, в т.ч. ДПСУ, які фіксують все, що відбувається по той бік кордону.

Ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою, хоч і звісно вона напружена, відзначають в ДПСУ. Білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію росії. На її території постійно відбуваються спільні навчання між підрозділами рб і рф. З 16 січня відбуваються і навчання для авіаційної компоненти, закінчення яких анонсувалося на 1 лютого.

Демченко наголосив, що наразі головне завдання - мати сильну оборону на цьому напрямку. «Ворога не можна недооцінювати. Ми маємо бути готовими до розвитку будь-яких подій», сказав він. Тому, за словами речника ДПСУ, нарощено оборонні позиції як по лінії кордону, так і прикордонню. Роботи з інженерно-фортифікаційного укріплення тривають по всій протяжності кордону з білоруссю.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко побував на кордоні з росією у Харківській області, щоб на місці ознайомитися з обстановкою та виконанням завдань прикордонниками і особисто перевірив умови розміщення і забезпечення особового складу. 

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-