Ремонт житлових будинків в Ірпені: результати та плани

Ремонт житлових будинків в Ірпені: результати та плани

Укрінформ
30 січня, 10:00 -  пресконференція щодо ремонту житлових будинків в Ірпені.

Організатори: Fondazione Terre des Hommes Italia, Ірпінська міська рада, Український гуманітарний фонд.

Спікери: Олександр Маркушин - міський голова Ірпеня; Enzo Dell'Acqua - керівник проєкту Terre des Hommes; Мартіна Маноккі - менеджер програми Terre des Hommes; Олена Ямпольська - керівник проєкту CSC/IRS; Saviano Abreau – прессекретар, OCHA; Petro Riabukhin – керівник програми, Ukraine Humanitarian Fund, OCHA.

Коротко. Представники проєкту з реконструкції Irpin Reconstruction Summit та італійського фонду «Terre des Hommes Італії» презентують результати реконструкції 4 будівель в Ірпені, які постраждали від російського вторгнення. Вони представлять фото- та відеозвіт про хід робіт на відреставрованих об’єктах, а також озвучать подальші плани організацій.

Організатори заходу зазначають, що роботи велися протягом останніх 3 місяців. Тепер завдяки Terre des Hommes Italy, CSC, Ірпінській міській раді та Irpin Reconstruction Summit понад 1192 людини у 450 квартирах Ірпеня вже отримали можливість знову жити у власних домівках.

Проєкт підготовки до зими профінансовано Українським гуманітарним фондом.

Додаткова інформація:

Аліна Савенок, асистент керівника проєкту IRS Communications, тел.: +380686446779, e-mail: Savenok2001@ukr.net

Анна Б'янчі, прессекретар Terre des Hommes Італія, тел.: +393341691927, e-mail: a.bianchi@tdhitaly.org

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Італійський фонд допоміг відновити в Ірпені чотири багатоквартирні будинки

Італійський фонд Terre des Hommes Italia у межах співпраці з представниками проєкту Irpin Reconstruction Summit допоміг відновити в Ірпені чотири житлові багатоквартирних будинки, які постраждали внаслідок воєнних дій. Щонайменше 1 192 особи отримали відремонтоване житло.

Про це повідомив в Укрінформі міський голова Ірпеня Олександр Маркушин під час брифінгу «Ремонт житлових будинків в Ірпені: результати та плани».

«Після повного звільнення міста, ми провели Irpin Reconstruction Summit, де планували зібрати фахівців, які допоможуть нам відновити зруйновану інфраструктуру. І відгукнулися близько 300 архітекторів. Після цього ми почали проєктування. Наразі спільно з партнерами нам вдалося реконструювати чотири багатоквартирні будинки, які постраждали від російського вторгнення. На їх відновлення спрямовано фактично $700 тисяч доларів», - зазначив Меркушин.

За словами міського голови, відновлення будинків тривало близько чотирьох місяців. За цей час робітники замінили пошкоджені вікна та покрівлю, утеплили помешкання, а також встановили дахові котельні й виконали фасадні роботи. Завдяки цьому щонайменше 1 192 особи у 450 квартирах Ірпеня вже отримали можливість знову жити у власних домівках.

Маркушин уточнив, що, окрім помешкань, які були відновлені спільно з партнерами, торік також відремонтовано 120 будинків приватного сектору та 304 багатоквартирних із 524, які пошкоджені внаслідок воєнних дій. Ще 39 – повністю знищені та потребують демонтажу. Відбудова всієї інфраструктури Ірпінської громади коштуватиме майже $1 мільярд.

«На сьогодні в держави немає можливості витрачати все на відновлення пошкодженої інфраструктури, є пріоритет – наша перемога. Цей проєкт є позитивним досвідом відновлення, а тому ми хочемо поділитися ним з іншими міськими головами. Він демонструє, як потрібно рухатись та які необхідно робити перші кроки. Зараз відбудови потребують іще багато житлових будинків. Плануємо і надалі співпрацювати з партнерами», - додав Маркушин.

Житлові комплекси відновили коштом проєкту Critical winterization repairs of residential dwellings in the city of Irpin, Kvivska Oblast, який реалізував фонд Terre des Hommes Italia у співпраці з офіційною робочою групою Ірпінської міської ради IRS та громадською організацією «Центр суспільних комунікацій». Проєкт фінансувався Ukraine Humanitarian Fund (UHF).

Як повідомлялось, мінімальні цьогорічні потреби України в коштах – $38 мільярдів для фінансування дефіциту бюджету та $17 мільярдів на першочергове відновлення. Наразі потреба в інфраструктурному відновленні вже перевищила $700 мільярдів.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-