Пряме включення з Всесвітнього економічного форуму у Давосі

Пряме включення з Всесвітнього економічного форуму у Давосі

Укрінформ
20 січня, 12:00 - пряме включення з Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Марія Мезенцева - народний депутат України, голова постійної делегації ВРУ в ПАРЄ (онлайн).

Ключова тема:

- Рішення Європарламенту щодо міжнародного трибуналу.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1)  та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна була у центрі обговорень на форумі у Давосі – Мезенцева

Питання України було у центрі обговорень на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Бо повномасштабне вторгнення вплинуло на життя майже 90 країн світу.

Про це під час прямого включення з Давосу повідомила голова постійної делегації ВРУ в ПАРЄ Марія Мезенцева.

Зокрема, на панелях обговорювалися питання енергетики та продовольчої кампанії.

«Україна постійно залишається в топі порядку денного форуму. Це було доведено і при виступі основних полях. Ми можемо порівняти, як змінюються наративи. Порівняно з квітнем-травнем, коли форум був постковідним і також Україна звучала дуже гучно. Відповідно до статистики ООН, брутальна російська агресія проти України причинила збитки і вплинула на життя громадян більше ніж 90 країн у всьому світі», - повідомила Мезенцева.

За її словами, однією з центральних тем стало притягнення росії за скоєння злочинів на території України та відшкодування збитків.

«Звісно, не оминули ми тематику і відповідальності російської федерації за злочини, які скоюються з метою геноциду. Цьому були присвячені декілька панелей і вони перетиналися з візіями компенсаційних механізмів. Адже ми знаємо, що наразі у вигляді заморожених активів Центрального банку росії більше як 350 мільярдів доларів, і ми говоримо про ті активи, які знаходяться в самій Швейцарії», - розповіла вона.

Мезенцева також зауважила, що учасники Давосу чітко зрозуміли – Україні потрібна всебічна допомога якомога швидше.

«Цікавою заключною думкою форуму стало те, що якщо Україні не допомогти прямо зараз в постачанні вагомого військового оснащення, в економічній сфері, підтримати подальші санкції, запустити механізми компенсації, створити спеціальний трибунал – якщо всього цього не зробити прямо зараз, всі витрати або пряма фінансова допомога або дешеві кредити – все це буде набагато дорожче, якщо партнери будуть відтерміновувати такі рішучі кроки і таку допомогу», - зазначила Мезенцева.

Окрім цього, вона підкреслила, що на форумі не були присутні країни, які є лояльними до російського режиму. Від усіх учасників відчувалася однозначна підтримка.

Раніше повідомлялося, що Перша леді Олена Зеленська зустрілася з президентом Швейцарської Конфедерації Аленом Берсе та головою Департаменту закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом у межах форуму в Давосі.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-