Падіння гелікоптера у Броварах

Падіння гелікоптера у Броварах

Укрінформ
19 січня, 16:00 -  брифінг на тему: "Падіння гелікоптера у Броварах".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Мар’яна Рева - речниця Національної поліції.

Актуальна тема:

Падіння гелікоптера у Броварах:

— загибель керівництва МВС України;

— жертви та постраждалі серед цивільних осіб;

— інформація щодо наслідків трагедії.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1)  та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Нацполіції пояснили, чому Монастирський і Єнін були в одному гвинтокрилі

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович, які загинули в авіакатастрофі, були в одному гвинтокрилі, бо намагалися якомога швидше прибути на місце призначення.

Про це у коментарі журналістам заявила речниця Нацполіції Мар’яна Рева, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони вирушали у відрядження, поспішали і хотіли якомога швидше прибути на місце, щоб скоригувати у подальшому роботу міністерства якомога краще і ефективніше, у тому числі, і задля переможних ситуацій на фронті», - уточнила вона.

Речниця зазначила, що у неї наразі немає інформації щодо того, чи є протокол пересування у цих випадках.

Відповідаючи на питання щодо того, чи надалі у подібних випадках службовці пересуватимуться в одному транспорті, представниця Нацполіції заявила, що були зроблені відповідні висновки, і надалі робота вже буде коригуватися з урахуванням усіх трагічних ситуацій.

Як повідомлялося, вранці 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловим будинком упав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

За останніми даними ДСНС, на місці падіння вертольота виявлено 14 загиблих осіб, серед них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити спеціальну групу для розслідування всіх обставин трагедії.

Уряд призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ — головою Національної поліції України, і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Авіатроща у Броварах: у лікарні в Києві перебуває чотири постраждалі дитини

Наразі у лікарнях перебувають на стаціонарному лікуванні восьмеро постраждалих внаслідок авіакатастрофи у Броварах – чотири дитини (у Києві) і четверо дорослих (на Київщині).

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила речниця Національної поліції України (НПУ) Мар’яна Рева.

«Загалом відомо про 25 постраждалих осіб, 11 з них – діти. Наразі у опіковому центрі у Києві на стаціонарному лікуванні перебуває чотири дитини, їх стан – стабільно тяжкий. Сім дітей було відпущено додому. А у Броварській центральній райлікарні на стаціонарному лікуванні перебуває четверо дорослих. Їхній стан здоров’я – задовільний», - сказала вона.

Читайте також: Нацполіції уточнили дані щодо авіакатастрофи у Броварах

Відповідаючи на питання, речниця уточнила, що інші 10 дорослих мають значно легші травми, і вони перебувають на амбулаторному лікуванні.

Представниця Нацполіції нагадала, що у Броварах пошуково-рятувальна операція завершилася ще у середу, і наразі залишки гелікоптера вивезли. Відповідні працівники будуть прибирати територію дитсадка, і уже місцева влада потурбується про те, щоб у майбутньому його відремонтувати, додала Рева.

Речниця НПУ зазначила, що експертизи у справі призначатимуть слідчі, залежно від того, скільки їх потребуватиме слідство, щоб отримати відповіді на найголовніші питання. За її словами, певні експертизи у цій справі вже були призначені.

«І я спеціально не зупинялася на версіях, бо розслідування проводить СБУ, і вчора вони у своєму офіційному повідомленні поінформували про версії, які наразі пропрацьовуються. Надалі міжвідомча слідча група буде працювати над цим, і уже у залежності від результатів експертиз слідчі зроблять висновки», - сказала Рева.

Відповідаючи на питання, представниця Нацполіції підтердила, що гвинтокрил, який розбився у Броварах – це був вертоліт SuperPuma.

Як повідомлялося, вранці 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловим будинком упав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували 9 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Читайте також: У Нацполіції пояснили, чому Монастирський і Єнін були в одному гвинтокрилі

За останніми даними ДСНС, на місці падіння вертольота виявлено 14 загиблих осіб, серед них 1 дитина, та 10 осіб, які перебували на борту.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити спеціальну групу для розслідування всіх обставин трагедії. Потім уряд призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ — головою Національної поліції України, і поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-