Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Укрінформ
16 січня, 13:00 - брифінг на тему: " Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Повітряних силах ЗСУ запевняють, що причетні до ракетного удару по Дніпру росіяни будуть покарані

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат запевняє, що російські військові, причетні до ракетної атаки та загибелі людей у Дніпрі 14 січня, обов‘язково будуть покарані.

Про це він заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Вони (російські військові – ред.) дислокуються зараз на аеродромі "Шайківка" в росії. Вже і командира оприлюднили, і його сім‘ю. Треба не піддаватися таким речам (не намагатися вчинити самосуд – ред.). Зрозуміло, що це покидьки і злочинці. Вони будуть покарані, це зрозуміло. Я думаю, що списки особового складу, напевно, усього полку, є у наших спецслужб", – сказав речник.

Ігнат зауважив, що нині не проблема знайти ці списки та поіменно дізнатися про всіх – від екіпажу, який виконував наказ, до верхівки, яка віддавала наказ стріляти по густонаселеному місту ракетою Х-22, похибка якої може становити до 600 метрів.

Речник Повітряних сил ЗСУ запевнив, що покарання для російських злочинців неодмінно буде.

Він укотре наголосив, що ракети Х-22 неможливо збити тими засобами протиповітряної оборони, які Україна має на озброєнні. Водночас Ігнат зазначив, що російські запаси відповідних ракет можуть становити сотні. При цьому, за його словами, раніше Україна також мала на озброєнні ракети Х-22, однак частина з них була передана рф у вигляді оплати боргів за газ, а частина – утилізована – порізана на металолом.

Як повідомлялося, у місті Дніпро 14 січня російська ракета влучила у дев'ятиповерховий житловий будинок, зруйнувавши два під'їзди з 9-го по 2-й поверхи (72 квартири знищені, понад 230 пошкоджені). Нині відомо про 40 загиблих, серед яких троє дітей. Окрім того, травмовано 75 людей, із них 15 дітей, врятовано 39 осіб.

Найоптимальнішим засобом захисту є не перехоплення ракет, а знищення пускових установок - Ігнат

Зенітно-ракетні комплекси С-300 та С-400, які завдають ударів по Україні, потрібно знищувати на позиціях, звідки вони здійснюють пуски.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Ракети С-300 та С-400 є загрозою, і найкращий для нас варіант - знищувати їх на позиціях, звідки вони завдають ударів. На Сході це до 150 км», - сказав він.

За словами Ігната, те, що російська армія дедалі частіше застосовує ракети С-300 та С-400 для завдання ударів по наземних цілях, свідчить про те, що у рф "мало балістики". За даними розвідки, у ворога залишилось менш ніж 100 ракет "Іскандер". Таким чином, він використовує потенціал С-300: цих ракет багато на складах, бо рф сама їх виробляє.

Щодо С-400, то, за словами речника Повітряних сил, це новий комплекс, яким росіяни дуже пишаються, його дальність становить сотні кілометрів. Саме тому «С-300 та С-400 є загрозою», наголосив Ігнат.

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков зауважив, що кремль відсторонив генерала суровікіна від командування окупаційними військами, оскільки той обрав стратегію масованих ракетних ударів, марно використавши стратегічні запаси крилатих ракет.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-