Безпекова та гуманітарна ситуація в Херсонському регіоні

Безпекова та гуманітарна ситуація в Херсонському регіоні

Укрінформ
13 січня, 14:30 - брифінг на тему: "Безпекова та гуманітарна ситуація в Херсонському регіоні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Галина Лугова - начальниця Херсонської міської військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Херсоні є райони без тепла і світла через обстріли та неможливість ремонту підстанції - МВА

У Херсоні є райони біля Дніпра, що залишаються без тепла і світла через постійні обстріли ворога та неможливість підступитися до комунікацій, щоб їх відновити.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

Вона зазначила, що місто забезпечене водопостачанням на 98%. За словами Лугової, що стосується енергопостачання, то тут цифра коливається (75-80%) – виникають пошкодження електромереж через обстріли, немає доступу до підстанцій. Така ж ситуація і з теплопостачанням.

Під ворожим вогнем все місто, проте особливо уражені ділянки на прибережній території, біля Дніпра – такі як Антонівка, Східне, Кіндійка, Острів, Нафтогавань, річковий порт.

Зокрема, без електропостачання – селище Антонівка, сказала Лугова.

«У нас знаходиться без електропостачання Антонівка, тому що саме підстанції електричні знаходяться на правому березі… як тільки бачать «люльку» - снайпери працюють… з “Градів" і мінометів накривають, там небезпечна ділянка і не можна підступитися, щоб відремонтувати електромережу», - зазначила Лугова.

За її словами, у цьому старостинському окрузі був “пункт незламності”, проте ворог розстріляв його з танка, споруда пошкоджена. Тепер цей пункт облаштували в іншому місці, розповіла Лугова.

Також мікрорайон Острова (Корабел) залишається без тепла внаслідок того, що були обстріли і пошкоджена теплова підстанція. Там немає можливості підкачати технічну воду на теплову підстанцію, що знаходиться на суднобудівному заводі, поблизу річки Дніпро, де ворог на відстані до кілометра, сказала Лугова. Ворог обстрілює цю територію з артилерії, мінометів, “Градів”, танків, працюють снайпери.

За її словами, дуже небезпечний район Нафтогавані, там перебуває близько 200 родин, у людей немає тепла, пошкоджено електромережу, волонтери туди підвозять буржуйки, продуктові набори.

Лугова розповіла, що у місті зруйновано 38 об’єктів критичної інфраструктури.

Але є низка будинків без тепла у Шуменському мікрорайоні, де проблема виникла через те, що свого часу влада дозволила підприємцям узаконити об’єкти на комунікаціях - тепер там не можуть провести ремонтні роботи.

Вона також повідомила, що у місті зараз займаються облаштуванням бомбосховищ та укриттів – їх забезпечують аптечками, водою, ковдрами, ліжками, ліхтариками. У цьому допомагають міжнародні організації, благодійні фонди.

У місті залишаються близько 60 тисяч жителів, у штатному режимі функціонують лікарні, працюють магазини, зокрема і супермаркети, хліба вистачає, працює Укрпошта, видають пенсії – по віддалених районах їздить броньована машина, місто цілодобово патрулюють поліцейські, розповіла Лугова.

За її словами, містяни чекають, коли ЗСУ звільнять лівобережжя області.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 12 січня, російські загарбники 49 разів обстріляли територію Херсонщини.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-