Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску

Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску

Укрінформ
10 січня, 16:00 -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація на кордонах та пунктах пропуску”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Важливі питання:

— Динаміка в’їзду/виїзду з України.

— Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Від початку січня війська рф завдали понад 60 ударів по Сумщині, Чернігівщині та Харківщині – ДПСУ

З початку року російські війська понад 60 разів завдавали ударів по прикордонню Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, коментуючи ситуацію на кордоні з росією.

«Щодо кордону з росією. На цьому напрямку країна-терорист не припиняє обстрілів української території. Щодня на напрямку, де ворога було відкинуто, – це Чернігівська область, Сумська і частина Харківської області – прикордоння цих областей піддається обстрілам. Як і раніше, більшість обстрілів зазнає Сумщина. Проте прикордоння Чернігівщини та Харківщини теж потерпають від ударів ворога, бо він застосовує і міномети, і артилерію, інколи ми фіксуємо використання стрілецької зброї, також застосовується авіація, щоб наносити удари по українській території... З початку цього року нами вже зафіксовано більше 60 обстрілів, коли ворог тероризував українські території», - сказав Демченко.

Він також зазначив, що напередодні новорічних свят на Харківщині фіксувалися спроби застосування ворогом диверсійно-розвідувальних груп, яких виявляли українські захисники та знешкоджували.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 січня 2023 року ліквідували близько 112 тисяч 470 російських загарбників, при цьому за минулу добу - 710 осіб. Також знищено ворожих танків 3084 (+4), бойових броньованих машин ‒ 6154 (+7), артилерійських систем – 2073 (+4), РСЗВ – 434 (+0), засобів ППО ‒ 217 (+0), літаків – 285 (+0), гелікоптерів – 275 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1860 (+4), крилатих ракет ‒ 723 (+0), кораблів/катерів ‒ 17 (+1), автомобільної техніки та автоцистерн – 4817 (+8), спеціальної техніки ‒ 183 (+0).

У 2022 році Державний кордон України в обох напрямках перетнули 33,8 млн осіб – речник ДПСУ

Упродовж 2022 року Державний кордон України перетнули 33,8 млн осіб, що на 13% менше, ніж у 2021. Понад 50% прикордонного руху наразі припадає на кордон з Польщею.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«У 2022 році на державному кордоні встановленим порядком було пропущено і оформлено 33,8 млн осіб, що на 13% менше, ніж у 2021. При цьому через війну і закриття низки пунктів пропуску, зокрема на кордоні з рф, рб та на придністровському сегменті кордону з Молдовою, пасажиропотік на кордоні з країнами ЄС та кордоні з Молдовою суттєво збільшився, в деяких випадках вдвічі. З 24 лютого 2022 року більше 50% прикордонного руху припадає на кордон з Польщею», - повідомив Демченко.

Речник нагадав, що загальний пасажиро-транспортний потік під час новорічно-різдвяних свят був досить динамічний. Якщо сталі показники до свят були 80-85 тисяч осіб за добу в обидва боки, то напередодні Різдва (25 грудня) - 120 тисяч осіб, а напередодні Нового року і після, окрім 31 і 1 числа, – на рівні 100 тисяч осіб. На Різдво, 7 січня, за його словами, пасажиропотік знову знизився і зараз, останні кілька днів, він вирівнявся до 85 тисяч, як і було до свят.

Також Демченко зазначив, що в дні збільшення пасажиропотоку не відмічалося різкої переваги виїзду громадян над в’їздом, у відсотковому співвідношенні пасажиропотік коливався 50 на 50.

За інформацією речника, в пікові дні збільшувалися і черги на кордоні, тому прикордонники збільшували кількість інспекторського складу і постійно підтримувалася взаємодія із колегами суміжних країн щодо забезпечення ритмічних пропускних операцій.

Як повідомляв Укрінформ, через західні кордони 9 січня в Україну прибули 33 тисячі осіб, 29 тисяч з них – українці. Загалом за минулу добу кордони України з Європейським Союзом та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 77 тисяч осіб та 16 тисяч транспортних засобів. З України 9 січня виїхали 44 тисячі осіб. 29 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

Також за добу прикордонники оформили 43 вантажівки з гуманітарною допомогою.

Прикордонники від 24 лютого затримали майже 8,7 тисячі порушників поза пунктами пропуску - речник ДПСУ

Починаючи з 24 лютого 2022 року прикордонники затримали близько 8,7 тисячі осіб, які намагались перетнути кордон України поза пунктами пропуску, найбільше - на межі з Румунією та Молдовою.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«На жаль, не зменшується і кількість порушників кордону поза пунктами пропуску, особливо на ділянках з Румунією та Молдовою. Загалом з 24 лютого на «зеленій» ділянці кордону затримано майже 8700 осіб», - сказав Демченко.

За його словами, ще майже 3800 осіб зупинено в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи в інший незаконний спосіб. Найбільше таких порушень зафіксовано на кордоні з Угорщиною та Польщею.

Речник поінформував, що розпочато майже 2200 кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним перетином кордону, припинено діяльність більш як 110 протиправних груп, які організовували незаконні подорожі громадян.

Демченко вкотре закликав громадян не наражати себе на небезпеку та не робити спроб перетнути кордон у незаконний спосіб.

Як повідомлялося, 2022 року державний кордон України перетнули 33,8 млн осіб, що на 13% менше, ніж у 2021-му.

Рішення щодо пресофіцерки з Одеси, чиї фото в соцмережах спричинили резонанс, будуть ухвалені найближчим часом - ДПСУ

Рішення щодо пресофіцерки ДПСУ з Одеси Іванни Плантовської, чиї фото в соцмережах спричинили резонанс, будуть ухвалені найближчим часом, а інформація про начебто порушення закону її керівником - начальником Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Сергієм Мулом - не відповідає дійсності.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Рішення (щодо Іванни Плантовської – ред.) будуть реалізовані в найближчий час і стосуватимуться подальшого проходження служби нашою військовослужбовицею в лавах ДПСУ і виконання нею обов’язків за посадою», - відзначив Демченко, додавши, що у відомстві на скандал відреагували миттєво.

Він також відзначив, що після згаданого скандалу в інформаційному просторі почалась поширюватись неправдива інформація щодо начальника Південного регіонального управління Держприкордонслужби Сергія Мула, який був керівником згаданої пресофіцерки.

Демченко повідомив, що відомості про начебто виявлені у нього мільйони готівки та паспорт громадянина іноземної країни не відповідає дійсності.

«Хочу зазначити, що це не відповідає дійсності. Про це зазначав і сам Сергій Мул відразу, коли це ширилось ще рік тому. Він також зазначав, що буде подавати до суду відносно наклепу щодо нього по неправдивій інформації. Я б хотів зазначити, що в даній ситуації варто користуватись перевіреною інформацією, а не лити бруд», - наголосив Демченко.

За його словами, якщо в діях Мула виявлять правопорушення, то це мають повідомити правоохоронні органи. Речник також наголосив, що жодних офіційних повідомлень правоохоронних органів щодо обшуків Мула не було.

Як повідомлялось раніше, за даними НАБУ, наприкінці грудня 2022-го посадовцю ДПСУ повідомили про підозру у тому, що він не задекларував будинок вартістю 1,5 мільйона гривень у передмісті Києва. Його дії кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (Декларування недостовірної інформації).

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-