Поточна ситуація з електроенергією в Україні

Поточна ситуація з електроенергією в Україні

Укрінформ
10 січня, 15:00 -  брифінг на тему: “Поточна ситуація з електроенергією в Україні”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики.

Актуальні питання:

— Відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури.

— Робота АЕС.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Електроенергію відключатимуть і вночі через похолодання – експерт

Через зниження температури вночі уводитимуться графіки відключення електроенергії, але вони будуть короткими для споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Ситуація в енергосистемі доволі складна, зберігається дефіцит генерації, і він відчутний. Останні атаки не принесли значного успіху росії. Тому графіки відключень витримуються. Зокрема, на 90-95% графіки є передбачуваними. Щоправда зараз стало холодніше, тому вночі найближчими днями будуть застосовані ці відключення, але вони будуть значно коротшими», – зауважив він.

За словами Харченка, кожен градус зниження температури вимагає від енергосистеми додаткових 180-200 МВт потужності для того, щоб задовольнити споживачів. Це фактично додатковий енергоблок вугільної електростанції. Не зважаючи на це, відновлення триває і кожного дня, хоч і не великі потужності, але стають до роботи.

«Зараз всі сфокусовані на відновленні живлення для споживачів та підготовці до наступної атаки. Над цим працюють як енергетики, так і військові», – резюмує директор Центру досліджень енергетики.

Як повідомлялося, споживання електроенергії в Україні станом на ранок 10 січня підвищилось через низьку температуру та затрати промисловості, що призвело до зросту дефіциту потужності.

У Києві планують запустити резервну генерацію

Енергетики працюють над проєктом, який дозволить убезпечити від можливих блекаутів спочатку Київ, а надалі й інші великі міста України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Є проєкт, який реалізовується зараз урядом, міською адміністрацією та донорами. Йде робота над тим, щоб спочатку Київ, а потім всі інші міста убезпечити від можливих блекаутів. Убезпечити саме критичну інфраструктуру міста, це опалення і водопостачання. Робота активно ведеться, і я певний, що всі великі міста України мають бути обладнанні такою резервною генерацією», – зауважив він.

За словами Харченка, мова йде про енергетичні рішення, яким чином додати резерви потужностей генерації для великих міст, щоб навіть в ситуації, коли рф вдалося знищити певну частину високовольтної мережі і не має можливості доставити електрику до певних міст, споживачі мали доступ до систем подачі води та опалення.

«Система резервування всередині міст може і має бути створена, над нею іде робота», – резюмував Харченко.

Як повідомлялося, споживання електроенергії в Україні станом на ранок 10 січня підвищилось через низьку температуру та затрати промисловості, що призвело до зросту дефіциту потужності.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-