Наслідки обстрілів Херсону та Херсонщини

Наслідки обстрілів Херсону та Херсонщини

Укрінформ
5 січня, 13:30 - брифінг на тему: «Наслідки обстрілів Херсону та Херсонщини».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Ключові теми:

— Наслідки обстрілів.

— Як живе Херсон після деокупації.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На тимчасово захопленій військовими рф частині Херсонщини загарбники посилили фільтрацію – облрада

На тимчасово захопленій частині Херсонщини військові рф проводять посилену фільтрацію, вони шукають коригувальників вогню, також здійснюють тиск на місцевих підприємців.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Дуже посилена фільтрація насправді. Гопри (Гола Пристань – ред.), Нова Каховка, Каховка – там постійно рейди проводять, вони шукають коригувальників вогню», - каже Соболевський.

За його словами, посилилися фільтраційні заходи у Каланчаку, в Чулаківці.

Крім того, шалений тиск здійснюється на підприємців і на «мінял». З 1 січня агресори заборонили на загарбаній території використання гривні в обігу, вороги стежать за тим, щоб українські гроші не приймали. А за«мінялами» які нелегально в окупації здійснювали обмін валют, йде справжнє «полювання». Як пояснив Соболевський, завдяки «мінялам» населення мало можливість обмінювати рублі на гривні: оскільки українська банківська система в окупації вже не працювала, в обмін на перераховані на картки гроші, видавали готівку.

Як повідомлялося, українські військові визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема і місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими загарбниками.

загарбники на тимчасово захопленій території Херсонської області вимагають російські паспорти у тих, хто хоче й надалі отримувати газо- й електропостачання.

На деокупованій території Херсонщини є потреба у будматеріалах та ліках – облрада

На деокупованій території Херсонщини, де будівлі пошкоджуються через постійні ворожі обстріли, є постійна потреба у будівельних матеріалах, також є потреба у ліках, адже повноцінна аптечна мережа не функціонує.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, відповідаючи на запитання про нагальні потреби мешканців деокупованих територій області.

«Саме ліки зараз потрібні і будівельні матеріали. Уже працюють у нас декілька аптечних пунктів у Херсоні, в громадах значно гірша ситуація… Повноцінної аптечної мережі ще фактично немає», - каже Соболевський.

Щодо будівельних матеріалів, то, як підкреслив перший заступник голови облради, вони потрібні постійно через обстріли. «Велика кількість пошкоджень, необхідно проводити термінові ремонтні роботи, хоча б тимчасово закривати… вибиті вибуховою хвилею вікна», - каже Соболевський. За його словами, військова адміністрація постійно займається налагодженням постачання будматеріалів, зокрема, для Херсона, інших громад.

Як повідомляв Укрінформ, на звільненій Херсонщині електропостачання мають 75 населених пунктів із 228.

За минулу добу російські військові 41 раз обстріляли територію Херсонської області, троє людей зазнали поранень.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-