Старт опитування щодо продовольчої безпеки населених пунктів «сірої зони»

Старт опитування щодо продовольчої безпеки населених пунктів «сірої зони»

Укрінформ
29 грудня, 12:30 - круглий стіл на тему: «Старт опитування щодо продовольчої безпеки населених пунктів «сірої зони»: завдання та мета». 

Організатор: Українська асоціація районних та обласних рад. 

Учасники: Сергій Чернов - президент Української асоціації районних та обласних рад; Лавінія Антоначчі - координаторка проєктів, головний офіс, управління з питань надзвичайних ситуацій та відновлень ООН;  Михайло Малков - радник з політики та реалізації програм Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні;  Олександр Рєвнівцев - національний координатор з проведення опитувань Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні; П'єр Вотьє - Голова Офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні; представник Мінреінтеграції.

Модератор: Андрій Палій - перший заступник голови Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад.

Коротко. Українська асоціація районних та обласних рад розпочинає опитування голів громад та старост населених пунктів «сірої зони» щодо продовольчої безпеки. Під час круглого столу учасники обговорять мету та завдання опитування.

Довідково. За визначенням Асоціації, населені пункти «сірої зони» – це ті населені пункти, що знаходяться на відстані до 50 км від лінії фронту, кордону з росією або частиною кордону з Білорусією. Такі населені пункти потенційно знаходяться в постійні зоні ураження російських артилерійських систем. Багато з населених пунктів – учасників проекту є деокупованими. 

Опитування здійснюється в рамках Проекту Асоціації «Стан продовольчої безпеки населених пунктів «сірої зони» за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 12:00 29 грудня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

ФАО планує допомогти сільським господарствам у розмінуванні територій

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планує допомогти сільським господарствам «сірих» зон у знищенні вибухових об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні П'єр Вотьє під час круглого столу в Укрінформі.

«Зараз ми плануємо розробити програму і зайнятися конкретно однією проблемою, а саме - проблемою розмінування. Це стосується не тільки мін, а загалом снарядів, що залишилися і можуть нашкодити худобі на пасовиськах. Це є проблемою для фермерів і сільського господарства», – зауважив він.

Вотьє зазначив, що ФАО також працюватиме у вирішенні питання кліматичних змін та проблем підприємництва - здатності українських фермерів до адаптації та уведення інновацій.

«Нам дуже важливо, щоб в агросекторі залишалася молодь, щоб їм ця сфера була цікава і вони в ній розвивалися та набували досвіду, удосконалюючи сектор власними силами», – резюмував спікер.

Як повідомлялося, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочинає грантову інвестиційну програму для малих та мікровиробників Львівщини, Франківщини, Закарпаття і Буковини.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-