Оперативна ситуація на кордонах. Динаміка в’їзду/виїзду з України

Оперативна ситуація на кордонах. Динаміка в’їзду/виїзду з України

Укрінформ
27 грудня, 15:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на кордонах. Динаміка в’їзду/виїзду з України».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Створення у білорусі наступального угруповання не спостерігається - речник ДПСУ

Прикордонники наразі не відмічають створення у білорусі наступального угруповання, яке було б готове станом на зараз здійснити вторгнення з території рб.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове станом на зараз здійснити вторгнення з території білорусі, не відмічається. білорусь та росія постійно нагнітають ситуацію ... шляхом демонстрації спільних заходів підготовки військових підрозділів, в т.ч. маневрами з переміщення техніки, перевірки боєготовності військ і продовженням нарощування регіонального угруповання військ так званої союзної держави. Проте їхній чисельний склад не змінюється, як і характер дій. Підрозділи міняються на ротаційній основі", - сказав речник ДПСУ.

Він запевнив, що прикордонні підрозділи й інші складові Сил оборони України, які посилюють кордон із білоруссю, готові до будь-якого розвитку подій.

За словами Демченка, Державна прикордонна служба наростила оборонні позиції по лінії державного рубежу та прикордонню, роботи з інженерно-фортифікаційного укріплення тривають.

Речник ДПСУ наголосив, що підрозділи Сил оборони постійно відпрацьовують заходи взаємодії. Проводиться мінування території, посилюється система відеоспостереження та дистанційного контролю, для моніторингу використовуються безпілотники. Такі заходи відбуваються на всій протяжності кордону з білоруссю, від Волині до Чернігівської області.

"Україна добре розуміє, що росія всіляко намагається втягнути білорусь у відкриту війну або може спробувати використати цей напрямок для повторного вторгнення", - наголосив Демченко.

Як повідомлялося, керівник ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що за оцінками воєнної розвідки, загроза нового російського вторгнення в Україну з території білорусі залишається низькою.

Із початку місяця ворог більше 150 разів піддав обстрілам прикордонні території Чернігівщини та Сумщини - ДПСУ

Щодня прикордоння з рф українських деокупованих областей піддається обстрілам, найбільше потерпає Сумщина.

Про це повідомив на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Агресор, на жаль, не припиняє своїх терористичних дій. Як і раніше більшість обстрілів зазнає Сумщина. Проте прикордоння Чернігівщини теж потерпає від ударів. Із початку цього місяця ворог більше 150 разів тероризував території Чернігівської та Сумської областей", - сказав речник.

Як повідомялось, у листопаді рф обстріляла прикордоння Сумської та Чернігівської областей 230 разів.

З 24 лютого прикордонники затримали понад 12 тисяч осіб, які намагалися незаконно перетнути держкордон

З 24 лютого прикордонники затримали 12 100 порушників, які намагалися перетнути державний кордон у незаконний спосіб.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"З 24 лютого прикордонники затримали 8400 порушників кордону, які намагалися перетнути кордон поза пунктами пропуску. Ще понад 3700 осіб зупинено в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи в інший незаконний спосіб", – сказав речник і додав, що найбільше порушників затримано на кордоні з Угорщиною та Польщею.

Демченко закликав і застеріг усіх, хто хоче незаконно перетнути кордон, не наражати себе на небезпеку: погодні умови складні і можуть бути вкрай небезпечними для життя та здоров’я. Зокрема, у високогірних районах Закарпаття – сніг, морози та погана видимість, течії гірських річок – стрімкі та повноводні, сказав він.

Як повідомлялося, українські прикордонники щодня відмовляють у пропуску за кордон близько 150 особам, переважно чоловікам призовного віку.

Станом на кінець жовтня поза пунктами пропусків було затримано майже 7 тис. порушників, ще понад 3300 осіб зупинили в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами.

Загальний пасажиропотік зріс із огляду на новорічні свята, однак значних черг на виїзд із України не відмічається - ДПСУ

Через новорічні та різдвяні свята загальний пасажиропотік у грудні на кордоні з країнами ЄС та Молдовою збільшився, періодично виникають черги на кордонах. Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Через новорічні та різдвяні свята загальний пасажиропотік у грудні має незначну тенденцію до збільшення. В дні збільшення пасажиропотоку ми не відмічали різкої переваги виїзду громадян над в’їздом чи навпаки. У відсотковому співвідношенні пасажиропотік продовжує коливатися 50 на 50", - повідомив речник.

Демченко пояснив, що протягом минулого тижня пасажиропотік мав значні коливання, що передусім пов’язано з різдвяними святами.

Якщо на початку тижня в понеділок і вівторок пасажиропотік був на рівні 85 тисяч осіб в обидва боки – це сталі показники, що були і до цього, - то вже в середу і четвер він піднявся до рівня 100 тисяч, а в п’ятницю і суботу досяг 120 тисяч осіб за добу. Проте в неділю знову впав до 85 тисяч.

Відтак у пікові дні збільшувалися і черги на кордоні. На даний час значних черг легкових автомобілів на виїзд з України не відмічається.

Демченко повідомив, що для забезпечення швидкого оформлення пасажирів та транспортних засобів, які перетинали кордон у передсвятковий період, прикордонники збільшували кількість інспекторів прикордонної служби та облаштовували додаткові робочі місця. В такі дні постійно підтримувалася взаємодія з колегами суміжних країн щодо забезпечення ритмічного пропуску громадян.

Як повідомлялось, за добу 26 грудня західні кордони України з Європейським Союзом та Молдовою перетнули 66 тисяч осіб та 14 тисяч транспортних засобів. Станом на 10:00 27 грудня, пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють у штатному режимі. Впродовж попередньої доби кількість громадян, які в’їжджають в Україну, перевищила кількість тих, хто виїжджає.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-