Результати роботи Червоного Хреста України за 300 днів війни

Результати роботи Червоного Хреста України за 300 днів війни

Укрінформ
28 грудня, 10:30 - брифінг на тему: «Результати роботи Червоного Хреста України за 300 днів війни».

Організатор: Товариство Червоного Хреста України.

Учасники: Микола Поліщук - президент Товариства Червоного Хреста України; Павло Розенко - віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України; Олександр Бабенко - керівник департаменту охорони здоров’я та опіки Національного комітету Товариства Червоного Хреста України; Тарас Логгінов - командир загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України; Тетяна Гоєнко - голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

Коротко. За 300 днів війни Товариство Червоного Хреста України допомогло понад 9 млн людей в країні, надаючи комплексну допомогу тим, хто її дійсно потребує.

Товариство Червоного Хреста України будує тимчасові прихистки для осіб, які втратили своє житло через бойові дії. Допомагає відновлювати будинки, забезпечуючи будівельними матеріалами, та лінії електропостачання на деокупованих територіях, закуповує буржуйки для обігріву там, де поки неможливо відновити газо- та теплопостачання. Закуповує та передає лікарням карети швидкої допомоги, медичне обладнання, ліжка, генератори. Підтримує фінансово внутрішньо переміщених осіб та тих, хто їх прийняв у себе, компенсуючи витрати на комунальні послуги.

Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України допомагають здійснювати евакуацію з «найгарячіших точок» та надають першу допомогу на місцях надзвичайних ситуацій. Це мобільні медичні бригади, які працюють у віддалених куточках країни, де наразі відсутні медичні працівники, надаючи кваліфіковану допомогу населенню.

Від 24 лютого волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України надали 30 455 тонн гуманітарної допомоги.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: 

https://docs.google.com/forms/d/1KWXG6z8xmqpzxtoL8cEe65IudKbtd3pVIgi6uXdsa_c/edit

Акредитація триватиме до 10:00 28 грудня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Червоний Хрест не має важелів впливу на росію — президент ТЧХУ

Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук вважає необґрунтованими обвинувачення на адресу Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо бездіяльності у справі доступу до військовополонених, оскільки організація не має важелів впливу на російську сторону.

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу.

“російська федерація не дає доступу до військовополонених. Якщо дає, то до дуже обмеженої кількості і, мені здається, в тих місцях, де більш-менш прийнятні умови перебування. Тобто, сьогодні Міжнародний комітет Червоного Хреста не має важелів впливу на ворогуючу сторону для того, щоб якось змусити дати доступ, окрім звернень. Міжнародний комітет працює на нашій території, так само він має працювати і на тій території, щоб слідкувати, аби не порушувалось міжнародне гуманітарне право стосовно військовополонених і депортованих. росія обмежує їх у цьому праві”, - заявив Поліщук.

За його словами, важелі впливу мають такі організації, як ООН або ОБСЄ.

“Важелі впливу має Організація Об’єднаних Націй, Рада Безпеки ООН і організації типу ОБСЄ. Як бачимо, росія не виконує положень ні ООН, ні міжнародних судів - нічого. Через це йдуть якоюсь мірою необґрунтовані звинувачення стосовно роботи Комітету. Але насправді Міжнародний комітет Червоного Хреста надає дуже велику допомогу Україні у подоланні кризи”, - наголосив Поліщук.

Як повідомлялося, російська сторона не допускає представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до українських військовополонених.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на зустрічі з делегацією МКЧХ висловив нерозуміння щодо пасивності, яку представники Міжнародного комітету Червоного Хреста демонструють у питанні забезпечення прав полонених українців. Він заявив, що Україна очікує від Червоного Хреста більш конкретних і дієвих кроків у питанні звільнення полонених, а також висловив сподівання, що МКЧХ зробить усе можливе, щоб отримати доступ до місць утримання українських полонених.

Червоний Хрест України за 300 днів повномасштабної війни надав понад 30 тис. т гумдопомоги - президент ТЧХУ

Товариство Червоного Хреста України за 300 днів повномасштабної війни надало понад 30 тисяч тонн гуманітарної допомоги та видало громадянам понад 5 млн продуктових наборів.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив президент ТЧХУ Микола Поліщук.

“На 24 грудня цього року ми надали понад 30 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Буквально днями були у Харківській області. Щодня на визволені території відвантажується понад 20 тонн продуктів. Ми працюємо абсолютно в усіх регіонах, які доступні для нас”, - наголосив президент ТЧХУ.

За його словами, за цей час роздано понад 5 мільйонів продуктових наборів і понад 2 мільйони гігієнічних.

Поліщук зауважив, що ТЧХУ ефективно працює ці 300 днів. "У нас зараз працює 1500 співробітників, понад 8000 волонтерів. Немає жодного дня простою”, - наголосив він.

Президент ТЧХУ додав, що залучені 565 соціальних працівників, діють мобільні медичні бригади, які фінансуються за партнерські кошти.

"До нашого інформаційного центру надійшло понад 500 тисяч дзвінків від громадян. Ми відкрили у Кам’янці-Подільському два центри гігієни. Зараз будуємо модульні будинки для ВПО у Львівській, Чернігівській, Житомирській, Закарпатській областях. Також ми передали понад 8 тисяч буржуйок у ті громади, де люди не мають змоги обігріватися", - поінформував він.

Своєю чергою міністр соціальної політики України у 2014-2016 роках, віцепрем'єр-міністр у 2016-2019 рр., чинний віцепрезидент ТЧХУ Павло Розенко зазначив, що Червоний Хрест України став першою громадською організацією, яка взяла на себе фінансування державних програм.

“Жодної копійки державних бюджетних коштів у своїй діяльності Червоний Хрест України не використовує. Навпаки, вперше в історії України громадська організація, незалежна і недержавна, бере на себе певні функції і фінансування державних програм, перш за все соціальних. Ми виплачували допомогу вимушеним переселенцям, фінансуємо програму прихистку для тих, хто приймає у себе ВПО”, - наголосив він.

Зокрема, за словами Розенка, у зимовий період домогосподарство отримує за одного зареєстрованого внутрішнього переселенця по 900 гривень. На сьогодні у програмі вже зареєстровано близько 150 тисяч домогосподарств.

“На цю програму Червоний Хрест України щороку витрачає понад 2 мільярди гривень. Це виключно наші кошти, які ми залучаємо від партнерів, інших благодійних організацій, бізнесу, від тих, хто хоче допомогти українцям”, - сказав віцепрезидент ТЧХУ.

Він також зауважив, що ТЧХУ бере активну участь у відбудові на деокупованих територіях, які постраждали внаслідок агресії рф.

"Перше — ми виплачуємо кошти людям на цих територіях, це наша нова бюджетна програма. І, безумовно, ми беремо участь у відбудові житла: надаємо шифер, вікна, інші будівельні матеріали. Також беремо участь у відновленні енергетичної системи. На сьогодні відновлено понад 2 тисячі метрів високовольтних ліній”, - поінформував Розенко.

Крім того, за його словами, ТЧХУ активно долучилося до забезпечення генераторами пунктів обігріву, "пунктів незламності" та Укрзалізниці.

Як повідомлялося, Міжнародний комітет Червоного Хреста передасть для потреб Харківської області 16 генераторів.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-