Відновлення інфраструктури та життя Святогірської територіальної громади на деокупованій території

Відновлення інфраструктури та життя Святогірської територіальної громади на деокупованій території

Укрінформ
23 грудня, 13:00 - брифінг на тему: «Відновлення інфраструктури та життя Святогірської територіальної громади на деокупованій території».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Володимир Рибалкін - начальник Святогірської територіальної громади (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1)  + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Пошкоджена росіянами Святогірська лавра вже ремонтується – голова тергромади

Свято-Успенська Святогірська лавра на Донеччині, яка була пошкоджена обстрілами російських загарбників, вже ремонтується і відновлюється.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив голова Святогірської територіальної громади Володимир Рибалкін.

«Лавра працює, вона теж зазнала пошкоджень. Лавра вже реставрується, туди постійно завозиться і вугілля, і будматеріали, які везуть зі всієї України. Це я бачу і по номерах машин і по тих документах, які через мене проходять. Тобто, Лавра вже почала відновлюватися», - сказав Рибалкін.

Він зазначив, що у Святогірській лаврі зараз перебувають приблизно 150 священників та близько 160 цивільних людей, які ще раніше заїхали у Лавру і ховалися там від обстрілів, а також є люди, які повернулися туди вже після деокупації цієї території.

Як повідомлялося, Святогірська громада, на території якої знаходиться Свято-Успенська Святогірська лавра, була звільнена ЗСУ від російських загарбників на початку жовтня.

У самому тільки Святогірську, який об’єднує три пам’ятки архітектури і культури, росіяни пошкодили історико-архітектурний музей, знищили храм, два скити і два корпуси келій Святогірської лаври, вбивши чотирьох монахів.

Свято-Успенська Святогірська лавра УПЦ (МП) — монастир у Святогірську Донецької області, розташований на високому крейдяному правому березі Сіверського Донця (так звані Святі гори). Окрім наземних будівель, має крейдяні печери. У лаврі зберігаються мощі преподобного Іоанна, затвірника Святогірського.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-