Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі

Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі

Укрінформ
23 грудня, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Мелітополі».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Іван Федоров - міський голова Мелітополя (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1)  + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

У Василівці загарбники пропонують людям, які виїжджають, йти пішки понад 10 км

У Василівці Запорізької області на блокпосту окупанти пропонують людям, які хочуть виїхати з окупованих територій, йти пішки 10 - 15 км.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"На цьому тижні вони (окупанти - ред.) повністю заблокували виїзд, рашисти жодної людини не пропустили. Сьогодні зранку нові правила анонсували: якщо пішки, то можна проходити, але має бути причина. 4-5 км треба йти пішки до сірої зони, потім 10 км сірої зони. Тобто 10 - 15 км треба йти пішки, але як це насправді буде виглядати, поки невідомо", - сказав він.

За словами Федорова, евакуація стає вкрай складною. Якщо пробувати виїхати не через Василівку, а іншими дорогами, то окупаційні прикордонники не випускають мешканців з тимчасово окупованих територій. Близько 80% людей, які намагаються виїхати, не випускають, при цьому не називаючи причини.

Мер додав, що окупанти вимагають, щоб люди брали в комендатурі перепустки, але, за його словами, наявність перепустки не дає права на виїзд. Наразі правил для виїзду немає.

Як повідомляв Укрінформ, через пропускний пункт у Василівці на Запоріжжі з тимчасово окупованих територій за весь час виїхали близько 300 тисяч людей, але наразі російські загарбники не випускають через нього практично нікого.

Із захопленої росіянами території Запорізької області до рф на "новорічні свята" вивезли 200 дітей

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області продовжується тиск на мирних людей. Зокрема російські загарбники анонсували, що хочуть вивезти дітей до москви і вже вивезли близько 200.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Вчора вони показали відео, як близько 200 дітей з тимчасово окупованої Запорізької області вони все ж таки вивезли на канікули до росії. Ми не розуміємо, скільки це буде продовжуватись, коли вони їх повернуть", - сказав Федоров.

Він нагадав, що восени з Енергодару та Кам’янки-Дніпровської вивезли дітей нібито на два тижні, а повернули через 2 місяці.

Раніше повідомлялося, що з окупованих територій на "новорічні свята" до рф вивезли близько 2000 дітей.

У Мелітополі збільшилася кількість ворожих військ - мер

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області збільшилась кількість ворожих військ.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"На минулі вихідні приїхала велика кількість кадирівців, які роз’їжджають по місту на своїх “тиграх”, оснащених кулеметами. Бачимо, що цей підрозділ, який заїхав, взяв під свій контроль всі блокпости від Мелітополя до Василівки. Також у їх функціонал входить кураторство, контроль за "мобіками", які також масово заїжджають на територію міста", - сказав мер.

За його словами, зараз у Мелітополі масово проводиться накопичення ворожих військ і спостерігається ротація росвійськ на території міста і району. Це відбувається через те, що ЗСУ ліквідовує російські угруповання в Токмаку і Пологах і війська переїжджають до інших місць, зазначив Федоров.

"У них наростає паніка, але одразу зазначу: ніхто не біжить. Вчора на території району розпочалось тренування евакуації населення. В один день повністю евакуювали з селища Спаське селищну раду, в селищі Терпіння - підготовка до евакуації селищної ради. І вчора в цих селищах були тренування і одномоментно з усіх шкіл та дитсадочків забрали дітей і сказали підготуватись до евакуації", - сказав він.

Мер Мелітополя додав, що загарбники перекрили "зубами дракона" (бетонні огорожі) центр міста і деякі квартали.

"Чи нагадує мені це Херсон? Так і в Херсоні вони намагались будувати і оборонятись, а потім втекли. Всі ми віримо і молимось за те, щоб вони також швидко втекли з Мелітополя, але сьогодні констатую збільшення військ і оборонних споруд", - сказав Федоров.

Як повідомлялось, у центрі Мелітополя підірвали авто колаборанта.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-