Безпекова та гуманітарна ситуація в Херсонському регіоні

Безпекова та гуманітарна ситуація в Херсонському регіоні

Укрінформ
19 грудня, 15:00 - брифінг на тему: "Безпекова та гуманітарна ситуація в Херсонському регіоні".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Галина Лугова - начальниця Херсонської міської військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Щодня з Херсона, який обстрілює ворог, виїжджає від 50 до 120 містян – МВА

Щодня з Херсона, який обстрілює ворог, виїжджає від 50 до 120 містян.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

«Тільки почалися перші обстріли… люди почали від’їжджати. Чим більше обстрілів, тим більша тенденція на виїзд людей», - каже Лугова.

За її оцінкою, приблизно наразі від 50 до 120 людей щодня виїздять з міста.

Загалом, на момент визволення обласного центра у місті залишалося до 100 тисяч чоловік - близько 80-85 тисяч чоловік, зазначила вона. Станом на початок широкомасштабного вторгнення у Херсонській тергромаді проживали 333 тисячі населення.

Лугова відзначила, що евакуація маломобільних людей проводиться за підтримки Червоного Хреста України, складаються списки, хто бажає виїхати, проте їх кількість невелика. Багато людей похилого віку, маломобільні містяни відмовляються виїжджати, каже вона. «Переважно залишається велика кількість людей похилого віку у місті Херсоні, люди, які не хочуть залишати свої домівки, кажуть: будь що буде», - каже начальниця міської військової адміністрації.

У місті у трьох районних радах організовані територіальні центри підтримки маломобільних лежачих людей. У штатних розписах там 48-50 працівників, проте ті виїжджають і робочих рук не вистачає. «Частина людей залишається, це, відповідно, 18,20 і 24 особи у цих центрах, безпосереднє завдання яких – робота з маломобільними, лежачими людьми», - розповіла Лугова. Вона також підкреслила, що ці центри не припиняли роботи і під час окупації міста.

Як повідомляв Укрінформ, 105 маломобільних, літніх людей та осіб з інвалідністю, які через стан здоров’я не могли самостійно виїхати з-під обстрілів, вже у безпечніших місцях країни. Їх транспортували у Черкаси, Київ, Львів, Дніпро та інші населені пункти.

У Херсоні з водою 80% міста, з опаленням – 75% - МВА

У Херсоні з водою 80% міста, з опаленням – 75%, проблеми виникають через постійні ворожі обстріли.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

«Що стосується теплопостачання, то на 75% теплом забезпечене наше місто…», - розповіла Лугова.

Вона підкреслила, що ворог обстрілює теплові підстанції, є влучення, і тоді будинки у різних районах міста залишаються без тепла. За її словами, фахівці лагодять, але ворог продовжує влучати, оскільки за місяці окупації військові рф вивчили критичну інфраструктуру міста, вони знають де що розташовано і яким чином влучати.

Наразі з минулого тижня без теплопостачання залишився мікрорайон «Корабел», довелося злити воду, оскільки немає можливості підкачати технічною водою теплову підстанцію. Як пояснила Лугова, це можна зробити тільки з Дніпра, проте ця територія під постійним ворожим обстрілом.

«Там залишилося населення – 7-8 тисяч, це густонаселений район…27 високоповерхових будинків», - уточнила начальниця МВА, додавши, що люди можуть обігрітися у “пунктах незламності”, також їм пропонують евакуюватися.

Щодо води, то забезпечено 80% міста. Через обстріли залишається без водопостачання район Острова. Також без води район Антонівки, але за підтримки генераторів воду там намагаються качати з артезіанських свердловин. Проте ситуація дуже напружена, тому що Антонівка постійно під пресуванням ворога - там б’ють і снайпери, і танки, наголосила Лугова.

Що стосується електрозабезпечення, то близько 90% осель у місті зі світлом. Світло зникає після ворожих влучень, на місце виїздять ремонтні бригади. Проте є ділянки, як от Антонівка, де найближчим часом неможливо відновити електропостачання через постійний обстріл, тому тисячі людей там знаходяться без світла.

Як повідомляв Укрінформ, військові ЗСУзвільнили Херсон 11 листопада. російський агресор лишив місто без електро-, водо- та теплопостачання.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-