Оперативна ситуація на Херсонщині

Оперативна ситуація на Херсонщині

Укрінформ
12 грудня, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на Херсонщині».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

На Арабатській стрілці загарбники облаштували військову базу і полігон - депутат облради

На Арабатській стрілці російські окупанти облаштували свою військову базу і полігон, а задля розваги стріляють червонокнижних птахів.

Про це на брифінгу щодо оперативної ситуації на Херсонщині в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

"Арабатська стрілка зараз - військова зона рашистів, вони там зробили полігон, де перебувають новомобілізовані військові армії рф, відбувається злагодження. Звідти їх надалі відправляють по різним напрямкам, в тому числі Запорізькому і Херсонському", - зазначив Хлань.

За його словами, сюди ж прибувають і військові, яких вивели на ротацію, тож усі санаторії Стрілки зайняті окупантами. Тут проходять військові навчання, облаштовано гелікоптерний майданчик. Задля розваги ж військові рф розстрілюють червонокнижних птахів, зокрема, білих лебедів, які прилетіли сюди на зимівлю.

Щодо іншої частини тимчасово окупованої Херсонщини депутат облради зазначив, що в Скадовську також перебувають російські військові частини. У населених пунктах на лівобережжі Дніпра - Каховці, Новій Каховці, Олешках, Голій Пристані - залишилися в основному спростережні пункти окупантів. Також з берега Дніпра ворожі вогневі розрахунки ведуть обстріли звільнених територій, зокрема, Херсона і Берислава.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу російські загарбники 57 разів обстріляли населені пункти Херсонщини. Сьогодні внаслідок удару по Херсону загинула жінка, четверо людей дістали поранення.

З окупованої території Херсонщини складно виїхати навіть на Запоріжжя - депутат облради

Жителям тимчасово захопленої російськими загарбниками території Херсонщини важко виїхати навіть на окуповані землі Запоріжжя - росіяни вимагають оформлювати для цього спеціальні перепустки.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, повідомляє кореспондент агентства.

"Залишити Херсонщину (окуповані території - ред.) зараз доволі складно, тому що окупанти запровадили додаткові перепустки, за якими треба звертатися до окупаційних адміністрацій, навіть для пересування між областями - з Херсонської до Запорізької", - зазначив депутат.

За його інформацією, у дуже малій кількості люди виїжджають з окупації через Василівку Запорізької області. Ще одна можливість - виїхати через тимчасово окупований Крим до рф, а звідти - до країн Балтії, щоб згодом повернутися в Україну. Утім, цей шлях дуже довгий і ризикований, оскільки більша його частина пролягає територією рф, де на українських громадян чекають неприязнь і навіть знущання.

Що ж стосується евакуації зі звільнених населених пунктів Херсонщини, Хлань зазначив, що вона триває і кожен охочий може скористатися можливістю безкоштовно виїхати в безпечніші регіони України. Для цього треба записатися на сайті обласної військової адміністрації або приїхати безпосередньо на залізничний вокзал Херсона за чотири години до потяга, який прямує до Хмельницького.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-