Міжнародний трибунал. Заборонення діяльності в Україні афілійованих з москвою церков

Міжнародний трибунал. Заборонення діяльності в Україні афілійованих з москвою церков

Укрінформ
6 грудня, 14:00 - брифінг на тему: «Міжнародний трибунал. Заборонення діяльності в Україні афілійованих з москвою церков».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента в Верховній раді України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Веніславський: Утворення спеціального міжнародного кримінального суду щодо злочинів рф — це лише питання часу

Утворення спеціального міжнародного кримінального суду щодо розслідування злочинів агресії російської федерації — це лише питання часу. Наразі Україна підготувала пропозиції щодо утворення такого суду та відповідні статутні документи.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив народний депутат, член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

“Я переконаний, що перспективи утворення спеціального міжнародного кримінального суду, який буде розслідувати злочин агресії рф — це лише питання часу і питання урегулювання певних юридичних формальностей. Те, що цю ідею на сьогоднішній день підтримують все більша кількість представників різних держав, держав-членів ООН дозволяє бути переконаним, що ця ідея буде мати свою реалізацію”, - наголосив Веніславський.

Він поінформував, що на рівні Офісу Президента спільно з офісом Генпрокурора підготовлено низку пропозицій стосовно утворення згаданого суду, відповідні статутні документи, і наразі обговорюється лише питання, чи працюватиме суд під егідою ООН, чи буде обраний інший формат.

За словами Веніславського, є багато прихильників рф в світі, які намагаються заблокувати цей процес, однак риторика, яка останнім часом звучить в російських пропагандистських ЗМІ, свідчить про те, що Україна на правильному шляху.

Представник Президента у ВР відзначив, що розвідувальна спільнота та правоохоронні органи України сьогодні докладають максимум зусиль, щоб кожен військовий злочинець був ідентифікований і занесений до бази, яка буде використовуватись у міжнародному суді.

“Суд буде створений, технічні моменти будуть врегульовані”, - запевнив Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, Україна виступила з ініціативою створення спеціального трибуналу, який притягне до кримінальної відповідальності членів ради безпеки росії за скоєння злочину агресії проти нашої держави.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-