Оперативна ситуація в Херсоні

Оперативна ситуація в Херсоні

Укрінформ
5 грудня, 12:00 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Херсоні».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Херсоні перебувати небезпечно через постійні обстріли з боку рф — Хлань

У Херсоні перебувати небезпечно через постійні обстріли з боку військ рф, тому жителям міста радять евакуюватися, люди виїжджають залізничним транспортом і автомобільним.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Херсон постійно перебуває під обстрілами. Особливо такий важкий день був вчора, сьогодні ніч так само була важка, було чутно постійно вибухи. І ранок сьогоднішнього дня, на превеликий жаль, знову таки почався з вибухів. Є загиблі і поранені», — сказав Хлань.

За його словами, російські агресори підступно обстрілюють житлові квартали – і приватний сектор, і багатоповерхівки. Він підкреслив, що обстрілюють не лише обласний центр, але й усе узбережжя.

Хлань відзначив, що страждає весь Херсон, особливо гучно у мікрорайоні Острів, де багато промислових баз – ворог б’є по них і по житловому сектору цього мікрорайону, також потрапляє під удар мікрорайон Таврійський – це вже не узбережжя Дніпра, а північна частина міста.

Наразі у місто повертають електропостачання та водозабезпечення, сказав Хлань. Трохи гірша ситуація з теплопостачанням, проте тривають відповідні роботи, щоб забезпечити містян теплом, зазначив депутат облради.

Щодо мобільного зв’язку, то його якість залежить від району міста, розповів він. І нагадав, що у місті працюють пункти обігріву.

Як підкреслив Хлань, наразі уже організована видача гуманітарної допомоги, тому що спочатку її роздавали на центральній площі міста, і цей процес був хаотичний.

«Зараз починає працювати адресна допомога…організована допомога медична, є пункти видачі ліків безкоштовних, почала працювати «швидка допомога», тобто, місто потрохи оживає, але все ж таки евакуація триває», — зазначив Хлань. Він закликав людей евакуюватися з огляду на обстріли ворога.

Хлань зазначив, що людей евакуюють потягом у Хмельницький, люди реєструються, на залізничному вокзалі чисто і тепло, там можна підзарядити телефони, є інтернет. За його словами, охочих евакуюватися багато. Також є евакуація автомобільна, здебільшого у Кривий Ріг і Кропивницький. Хто має фінансову можливість, виїжджає самостійно у Миколаїв і Одесу.

Як повідомлялося, у Херсоні тривають роботи з відновлення електропостачання — 85% міста має світло.

Пріоритетні області, які приймають вимушено переміщених осіб з Херсонщини, – це Хмельниччина та Кіровоградщина.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-