Оперативна ситуація в Донецькій області

Оперативна ситуація в Донецькій області

Укрінформ
30 листопада, 11:00 -  брифінг на тему: "Оперативна ситуація в Донецькій області".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Павло Кириленко - начальник Донецької обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Донеччині залишаються кілька десятків тисяч дітей з батьками - Кириленко

На території Донецької області наразі залишаються кілька десятків тисяч дітей з батьками.

Про це заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, відповідаючи на питання про те, скільки наразі дітей лишається у регіоні.

«Якщо брати по неповнолітнім дітям, то статистика є доволі плаваючою. В цілому по Донеччині це кілька десятків тисяч дітей з батьками лишаються на території регіону. Більшість дітей виїхали, де громади перебуваютьпід постійними обстрілами», - сказав очільник області.

Він зазначив, що дітей, які перебували у дитячих будинках, інтернатах та інших комунальних закладах вивезли відразу після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

«Діти, які перебували у комунальних закладах громад, евакуювалися. Ця категорія дітей вся переміщена здебільшого навіть в перший місяць війни (після 24 лютого)», - заявив Кириленко.

Він пояснив, що обов’язкова евакуація не може бути примусовою, тому сім’ї з дітьми ще залишаються на Донеччині.

«Робота з батьками проводиться постійно. Але діюче законодавство не дозволяє (примусово евакуювати – ред.). І це велика різниця між обов’язковою та примусовою евакуацією, якої не може наразі існувати в законодавчому руслі, коли примусово були б евакуйовані діти», - підкреслив керівник ОВА.

Тому, за його словами, декілька десятків сімей перебувають на території Соледара та Сіверська по лінії фронту, люди з приватного сектора переміщуються вглиб області, лишаючись у регіоні, але відмовляються евакуюватися за межі Донеччини.

«Як правило, по лінії фронту знаходяться люди похилого віку, ті, які відмовляються виїжджати за будь-яких умов», - підсумував Кириленко.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхали понад 1,2 млн. До зимових холодів в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-