Наслідки російських обстрілів для інфраструктури Асоціації «Укрводоканалекологія»

Наслідки російських обстрілів для інфраструктури Асоціації «Укрводоканалекологія»

Укрінформ
29 листопада, 14:00 - брифінг на тему: «Наслідки російських обстрілів для інфраструктури Асоціації «Укрводоканалекологія»: план відновлення пошкоджених об’єктів».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дмитро Новицький - президент Асоціації «Укрводоканалекологія».

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

«Укрводоканалекологія» працює над забезпеченням водопостачання у випадку блекауту

Асоціація «Укрводоканалекологія» працює над механізмом забезпечення населення водопостачанням у випадку довготривалого блекауту.

Як передає Укрінформ, про це в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав президент асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький під час брифінгу «Наслідки російських обстрілів для інфраструктури Асоціації «Укрводоканалекологія»: план відновлення пошкоджених об’єктів».

«Ми з нашими донорами працюємо над тим, щоб забезпечити водопостачання на випадок довгого блекауту, що може бути спричинений ракетними атаками, які відбуваються майже щотижня. Ми організовуємо нашу діяльність таким чином, щоб водоканал довгий період міг забезпечувати централізоване постачання води або хоча б забезпечити її подачу до споживачеві», – зауважив Нікітін.

Також він зазначив, що «Укрводоканалекологія» запроваджує допомогу разом з донорами у постачанні питної води, гігієнічних наборів, організовує поставку генераторів для насосних станцій, а також всього необхідного для очищення стічних вод.

Зокрема, що насьогодні найбільш критичною є ситуація в двох напрямках: це системне руйнування енергетичної інфраструктури, від якої критично залежить діяльність водоканалів, а також ситуація на деокупованих територіях, де багато руйнувань та відсутнє обладнання для роботи систем водопостачання та водовідведення.

«У тих містах, які звільняються, зруйновані системи водопостачання і ще більше зруйновані системи водовідведення: це каналізаційні насосні станції, очисні споруди, колектори, якими транспортуються стічні води. Через те, що повністю розкрадене офісне майно, немає можливості вести бухгалтерію, виставляти рахунки споживачам та накопичувати кошти для своєї діяльності», – додав Нікітін.

Як повідомлялося, між Асоціацією «Укрводоканалекологія» і UNICEF був підписаний меморандум, який зобов’язує UNICEF протягом наступного року надавати допомогу водопостачальним підприємствам України, підтримувати здійснення заходів щодо покращення доступу до безпечної води для населення, прискорювати терміновий ремонт систем водопостачання та каналізації, пошкоджених внаслідок бойових дій.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-