Наслідки ракетних атак на Київщині

Наслідки ракетних атак на Київщині

Укрінформ
24 листопада, 11:30 - брифінг на тему: "Наслідки ракетних атак на Київщині".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Нєбитов - начальник ГУ НП у Київській області.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Київщині щодоби несуть службу 600 патрулів поліції — Нєбитов

У Київській області нині щодоби несуть службу 600 патрулів поліції.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

“Щодоби наразі виходять додаткових 250 патрулів до тих 350, які в стандартні часи заступали на несення служби. Тобто, загальна кількість патрулів близько 600”, - сказав він.

Нєбитов запевнив, що громадяни можуть почувати себе у безпеці.

“Особливо ми збільшуємо (кількість цих патрулів — ред.) у темну пору доби. Ми спілкуємося з громадянами, роздаємо їм світловідбивачі, роз'яснюємо правила безпеки поводження у темряві. Тому стан криміногенної ситуації не змінився. Погіршення (цієї ситуації — ред.) ми не бачимо”, - заявив начальник обласної поліції.

Окремо він поінформував, що на Київщині кожне відділення поліції працює в автономному режимі і громадяни за умови відсутності електропостачання можуть там отримати допомогу.

“Ми подбали про енергонезалежність. У нас є генератори, є окреме водопостачання, тому громадяни теж можуть скористатися нашими адмінбудівлями для будь-якої допомоги — обігрітися, отримати гарячі напої і доступ до Інтернету, зарядити власні гаджети. Будь ласка, користуйтеся, поліцейські на це налаштовані”, - заявив Нєбитов.

Як повідомляв Укрінформ, росія 23 листопада завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Є загиблі та поранені. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у всіх регіонах відбуваються аварійні відключення.

На Київщині ексгумували вже 1368 тіл загиблих унаслідок російського вторгнення — Нєбитов

У Київській області наразі ексгумовано 1368 тіл цивільних, які були вбиті під час активної фази бойових дій на території регіону.

Про це заявив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

За його словами, робота з ексгумації в області триває.

"Остання цифра — 1368 тіл цивільних громадян, яких ми ексгумували ... на Київщині і які були вбиті під час активної фази війни рф на території Київської області”, - сказав Нєбитов.

Він розповів про останній випадок, коли під час розбирання завалів на Вишгородщині виявлено частину тіла. У поліції припускають, що це останки бабусі, яка жила сама і вважається нині зниклою безвісти. Особу загиблої людини визначатимуть за результатами ДНК-експертизи.

Як повідомлялося, 1 вересня начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов заявив, що на Київщині правоохоронці виявили понад 1356 тіл громадян, загиблих під час повномасштабного вторгнення рф.

Унаслідок обстрілу росією Київщини у середу було пошкоджено 8 приватних будинків і 5 багатоповерхівок — Нєбитов

Унаслідок обстрілу військами рф Київської області у середу загалом було пошкоджено вісім приватних житлових будинків і п'ять багатоповерхівок.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Якщо підсумувати (дані — ред.) за вчора, то ми маємо п'ятьох загиблих і 35 людей, які постраждали. Якщо брати по руйнуваннях (об'єктів — ред.) — то це вісім приватних будинків, п'ять багатоповерхівок загалом і два об'єкти —державні установи (це дитячий садочок і школа). Щодо об'єктів критичної інфраструктури — зі зрозумілих причин я це не коментую", – сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо влучання у Вишгороді, чиновник зазначив, що поблизу нього на відстані майже кілометра немає ніяких таких цілей, які б могла знищувати рф. За його словами, навіть об'єкти нашої енергетичної і критичної інфраструктури розташовані на значній відстані від цього влучання.

Окремо начальник поліції столичної області зазначив, що у середу до того, як сталися ці руйнування, вже було відомо, що в Україну летять ракети рф.

"Але, зокрема, один із загиблих просто на балконі стояв і дивився (на те, що відбувається – ред.) – і потім йому уламком відірвало голову. Я кажу такі жахливі речі лише для того, щоб люди розуміли, що коли йде ракетний обстріл нашої країни, то не можна стовідсотково сказати, що (людина у тому чи іншому місці — ред.) перебуває у безпеці. Безпечно тільки в укриттях", – заявив він.

Нєбитов, говорячи про те, чому люди нехтують власною безпекою, сказав, що, мабуть, вони трохи розслабилися і думають, що їх ця біда не торкнеться.

"Розумієте, кожен раз, коли рф вбиває українців, вона, мабуть, трохи радіє. Хоча не мабуть, а 100-відсотково (радіє — ред.) і потирає свої долоні щодо того, що їм вдалося когось знищити. Вони досягають своїх цілей. Давайте не дамо їм (росіянам — ред.) досягати своїх цілей і будемо берегти один одного", – закликав він.

Як повідомлялося, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

У Київській області ворожа ракета влучила у житловий будинок.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявив, що усі постраждалі із Вишгорода, Чабанів, Глевахи та Українки перебувають під наглядом лікарів.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-