Оперативна ситуація на кордонах

Оперативна ситуація на кордонах

Укрінформ
22 листопада, 15:00 - брифінг на тему: “Оперативна ситуація на кордонах”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Ключові питання: 

  •  Оперативна ситуація на кордонах.
  •  Динаміка в'їзду/виїзду з України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У період війни діють режимні обмеження для мешканців прифронтових територій— Демченко

Для населення, яке мешкає на прифронтовій території, діють режимні обмеження, які стосуються наближення до кордону.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ речник ДПСУ Андрій Демченко.

“По всій протяжності кордону з білоруссю наші органи охорони кордону віддають відповідні накази щодо режимних обмежень перебування у прикордонні. У тому числі це стосується максимального наближення до кордону. Тому перебування поряд кордону заборонено загалом для людей”, - сказав речник.

За його словами, також обмежується проведення полювання, відпочинку . Перебувати поблизу кордону можна лише з дозволу ДПСУ.

Демченко також розповів про інженерне облаштування кордону. “Це може бути бетонна стіна або сітка рабиця чи ягоза. Україна розуміє загрозу, яка може йти з білорусі через посилення тиску рф на неї, тому робимо і будемо робити все, щоб укріпити наш кордон”, - сказав речник.

Він уточнив, що ця робота проводиться ДПСУ із залученням місцевої влади. Окрім загороджень, мова йде і про знищення можливих шляхів, якими може рухатися техніка через кордон. “Це і мінування місцевості на найбільш загрозливих напрямках, яке проводять українські військові, це і облаштування фортифікаційних укріплень для того, щоб ті сили, які знаходяться на кордоні з рб, мали місце як для укриття у разі обстрілів, так і для ведення бойових дій”, - сказав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада в Міністерстві оборони України заявили, що у разі повторного вторгнення військ російської федерації з території республіки білорусь Сили оборони України розпочнуть вогневе ураження, щойно ворог перетне державний кордон.

З початку листопада рф обстріляла прикордоння Чернігівщини та Сумщини близько 170 разів - ДПСУ

російські війська з початку листопада понад 170 разів обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської областей з артилерії, мінометів, авіації, а також з безпілотників.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ речник ДПСУ Андрій Демченко.

"За останній час ситуація незмінна – більшість обстрілів приходиться на Сумщину. За день ворог може обстрілювати українське прикордоння від 10 до 20 разів, а це десятки, а то й сотні снарядів. З початку цього місяця нами зафіксовано близько 170 обстрілів цих територій, переважно з артилерії та мінометів. Також зафіксовано 3 обстріли з авіації", - сказав речник.

Прикордонники разом з іншими силами оборони вживають всі необхідні дії для укріплення оборони. Щоб не допустити повторного вторгнення, проводиться інженерне облаштування місцевості, фортифікаційне укріплення, розвідка, встановлюються перешкоди, контрольні блокпости.

Як повідомляв Укрінформ, для населення, яке мешкає на прифронтовій території, діють режимні обмеження, що стосуються наближення до кордону.

Прикордонники з 24 лютого затримали поза пунктами пропуску 7,6 тисячі порушників - ДПСУ

Прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон у середньому 150 особам, більшу частину яких становлять чоловіки, які підпадають під обмеження в пропуску через кордон.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, також щодня оборонці кордону затримують десятки порушників, які намагаються незаконно перетнути лінію рубежу: хтось на «зеленій» ділянці, а хтось - через пункти пропуску з підробленими документами.

"Загалом з 24 лютого поза пунктами пропуску затримано більш як 7600 таких порушників. Ще понад 3500 осіб зупинено в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи у інший незаконний спосіб", - сказав речник.

Демченко повідомив, що у жовтні поза пунктами пропуску правопорушники найбільш активно намагалися незаконно перетнути кордон на ділянці з Румунією та Молдовою, а в пунктах пропуску - на кордоні з Угорщиною та Польщею.

Як повідомлялося, Служба безпеки України знешкодила у кількох областях злочинне угруповання, яке пропонувало ухилянтам виїхати до Південного Кавказу або країн Європейського Союзу через територію російської федерації.

Обстановка на кордоні з білоруссю залишається контрольованою — речник ДПСУ

Наразі на кордоні України з білоруссю не відзначається змін в обстановці, вона залишається контрольованою.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, нагнітанням ситуації займаються білорусь та росія шляхом формування так званого регіонального угруповання військ союзної держави та перекиданням сил і засобів збройних сил країни-агресора до білорусі.

"І хоча поки безпосереднього створення наступального угруповання противника з боку території білорусі не відмічається, заходи ними цілеспрямовано проводяться", –сказав він і додав, що наразі безпосередньо на кордоні не відзначається змін в обстановці, вона залишається контрольованою.

"Чисельний склад не змінюється, як і характер їх дій", –зауважив Демченко.

Водночас він зазначив, що прикордонники фіксують активне застосування білоруссю засобів РЕБ, які намагаються придушити роботу наших безпілотників.

"По той бік кордону ми фіксуємо активне застосування засобів РЕБ, що з-поміж іншого націлено на ускладнення спостереження Силами оборони України за лінією державного кордону за допомогою БПЛА. Ці засоби намагаються придушити роботу наших безпілотників", –сказав Демченко.

Він зауважив, що українська сторона не створює жодних провокацій на кордоні. На відміну від сусідньої країни, яка постійно намагається звинуватити в чомусь нашу державу, або перекласти відповідальність. "Прикордонники суміжної країни чомусь дивуються нашому укріпленню кордону, хоча вони вже, певно, забули, як спостерігали за колонами російської техніки, які заходили з їхньої країни. І це їх тоді не дивувало", – наголосив речник ДПСУ.

Він запевнив, що усі сили безпеки та оборони України, які обороняють кордон з білоруссю, готові до будь-якого розвитку подій.

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, російські спецслужби планують провокації на білоруських об’єктах критичної інфраструктури, зокрема на білоруській атомній електростанції.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-