Енергетичний фронт: стан енергосистеми після шести хвиль ракетних атак

Енергетичний фронт: стан енергосистеми після шести хвиль ракетних атак

Укрінформ
22 листопада, 13:00 - брифінг на тему: “Енергетичний фронт: стан енергосистеми після шести хвиль ракетних атак”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Володимир Кудрицький - голова правління НЕК "Укренерго".

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові  матеріали:

Енергокомпанії підготувалися до можливого блекауту - очільник Укренерго

НЕК «Укренерго» і низка енергетичних компаній провели тренування і підготовчі заходи, щоб бути готовими до можливого виникнення блекауту в разі подальших російських обстрілів енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький під час брифінгу «Енергетичний фронт: стан енергосистеми після шести хвиль ракетних атак», проведеного Медіацентром Україна – Укрінформ.

«На сьогодні неможливо спрогнозувати, коли може відбутись блекаут і яка його ймовірність. Все залежить від того, чи будуть ракетні масовані атаки продовжуватись і чи будуть вони успішними. Блекаут – це не кінець світу. Це повне або суттєве «погашення» енергосистеми, після якого починається її відновлення», - зазначив він.

Кудрицький уточнив, що Укренерго та інші енергетичні компанії, готуючись до найгірших сценаріїв, провели тренування і підготовчі заходи, щоб у разі виникнення блекауту «усі чудово знали, що робити та яким чином швидко відновлювати нашу енергосистему».

«Усі знають, що робити, якщо раптом така ситуація трапиться. Але хочу зазначити при цьому, що далеко не факт, що нас чекає попереду блекаут. Українська енергосистема, яка вистояла під час останньої атаки, продемонструвала свою стійкість. Сподіваємось на покращення вмінь і можливостей нашої протиповітряної оборони», - резюмував очільник Укренерго.

Як повідомлялось, з 10 жовтня росіяни обстріляють українську енергосистему. 15 листопада росіяни завдали чергового масового удару по енергетичних об’єктах. Атака на енергосистему стала найбільшою з початку російської агресії. Влучання відбулись як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії. Обстріли здійснені в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче її відновити.

В Україні фактично не залишилось неушкоджених ТЕС та ГЕС – Кудрицький

Після шостої масованої атаки по українській енергетичній інфраструктурі з боку росії, в Україні практично не залишилось неушкоджених теплових та гідроелектростанцій.

Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький під час брифінгу «Енергетичний фронт: стан енергосистеми після шести хвиль ракетних атак», проведеного Медіацентром Україна – Укрінформ.

«Після атаки на нашу енергосистему 15 листопада, в Україні практично не залишилось неушкоджених теплових та гідроелектростанцій. Для того, щоб ви розуміли масштаб цих обстрілів, фактично вся теплова та гідрогенерація, якщо говоримо про великі станції, зазначала ушкоджень від ракетних ударів», - зазначив він.

Кудрицький уточнив, що також майже не залишилось непошкоджених вузлових підстанцій Укренерго; на кожний важливий об’єкт «вже прилітало, при цьому на деякі підстанції по декілька разів – від трьох до восьми».

«Масштаб руйнувань колосальний. Тому після кожної російської атаки потрібен час для того, щоб відновити зруйновану інфраструктуру та підживити споживачів», - додав очільник Укренерго.

Як повідомлялось, з 10 жовтня росіяни обстріляють українську енергосистему. 15 листопада росіяни завдали чергового масового удару по енергетичних об’єктах. Атака на енергосистему стала найбільшою з початку російської агресії. Влучання відбулись як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.

НЕК «Укренерго» і низка енергетичних компаній провели тренування і підготовчі заходи, щоб бути готовими до можливого виникнення блекауту в разі подальших російських обстрілів енергетичної інфраструктури.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-