Соціальна реабілітація учасників бойових дій та  цивільних громадян України

Соціальна реабілітація учасників бойових дій та цивільних громадян України

Укрінформ
23 листопада, 11:00 - круглий стіл на тему: «Фізична та психологічна реабілітація учасників бойових дій та цивільних громадян України. Створення міжнародних стандартів комплексного безбар’єрного простору».

Організатор: Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

Спікери: Володимир Петровський  голова ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Олександр Лисенко — модератор, член Комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій громадської ради при КМДА; Геннадій Кривошея — голова Громадської ради при Київській міській державній адміністрації; Анатолій Павленко — перший заступник голови Громадської ради при КМДА.

Теми до обговорення:

  • Психологічна та соціальна реабілітація учасників бойових дій та громадян України
  • Фізична реабілітація учасників бойових дій.
  • Комплексна безбар’єрність як результат фізичної, психологічної та соціальної реабілітації
  • Соціалізація постраждалих внаслідок російської агресії учасників бойових дій та інших громадян України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 093-970-75-70 ( Володимир Петровський).

Акредитація триватиме до 10:30 23 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Червоний Хрест України надав психо-соціальну підтримку 250 тисячам українців — Розенко

Український Червоний Хрест надав психо-соціальну підтримку 250 тисячам українців, загалом близько 5 мільйонів потребують допомоги у сфері психічного здоров’я.

Про це заявив віце-президент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко під час круглого столу на тему: "Фізична та психологічна реабілітація учасників бойових дій та цивільних громадян України. Створення міжнародних стандартів комплексного безбар’єрного простору", що відбувся в Укрінформі.

«За оцінками ООН, на сьогодні близько 18 мільйонів українців в той чи інший спосіб потерпають від наслідків російської агресії. З них біля 5 мільйонів потребують допомоги у сфері психічного здоров’я. Психо-соціальна підтримка цивільного населення є одним зі стратегічних напрямків діяльності Товариства Червоного Хреста», - сказав Розенко.

Він нагадав, що Товариство намагається допомогти всім, але першочергово підтримує внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку, осіб з інвалідністю, сім’ї у складних життєвих обставинах, людей, що втратили близьких чи залишилися без майна, багатодітні родини та інші вразливі верстви населення.

«Починаючи від 24 лютого ми надали психо-соціальну підтримку близько 250 тисячам українців. З психо-соціальної підтримки працюємо у 19 областях України. Відновлюємо свою роботу в Херсоні і це буде 20-та область, в якій ми будемо проводити свою діяльність», - підкреслив Розенко.

Він також нагадав приклад створення реабілітаційного центру у співпраці ТЧХ з Львівською військовою адміністрацією, через який вже пройшли 80 тисяч переселенців, які отримали відповідну допомогу.

Також Розенко додав, що з 24 лютого понад 1,5 тисячі волонтерів Червоного Хреста отримали необхідні знання з надання першочергової допомоги. Планується відкриття Центрів першої психо-соціальної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, реабілітація учасників бойових дій та цивільних громадян України є питанням національної безпеки країни.

Реабілітація військових та цивільних є питанням національної безпеки - експерт

Реабілітація учасників бойових дій та цивільних громадян України є питанням національної безпеки країни.

Таку думку висловив голова ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Володимир Петровський під час пресконференції в Укрінформі.

"Проблема реабілітації і медичної, і фізичної, і психологічної, і взагалі подальшої соціалізації на сьогодні важлива, бо це може потенційно загрожувати країні, якщо ми не вирішимо цю проблему... Маємо світовий досвід, досвід таких країн, як США, Ізраїль, які пройшли цей етап. Ці країни також на початку не розуміли цієї проблеми, але їм вдалося взяти під контроль цей процес. Зараз ця проблема стоїть перед всіма нами. Але вирішити її ми можемо тільки разом", - сказав Петровський.

За його словами, вирішити цю проблему можливо буде лише в тому випадку, якщо питаннями реабілітації займатиметься і держава, і громадянське суспільство.

Також він повідомив, що 8 грудня в Україні проходитиме Другий форум волонтерів, на якому питання соціальної реабілітації учасників бойових дій та цивільних громадян буде одним з ключових.

Професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри медичної реабілітації, фізіотерапії і спортивної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика Олександр Владимиров зазначив, що наразі необхідно докладати максимум зусиль для розбудови сучасної реабілітації та її перебудови у воєнний час.

За його словами, надзвичайно важливе питання зараз - організація нових закладів, які займатимуться реабілітацією поранених і постраждалих.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України готує кілька відомчих медичних установ для прийняття на лікування і діагностику повернених із полону рф українських захисників.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-