Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Укрінформ
21 листопада, 14:30 - брифінг на тему: «Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16. 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсмкові матеріали:

Україна сподівається, що Польща встановить на кордоні з Україною установки Patriot - Ігнат

Україна сподівається, що Польща встановить на кордоні з Україною установки Patriot.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання, чи зможе Patriot захистити і українське небо.

«З початку вторгнення рф ми просили весь світ захистити, закрити наше небо, надати зброю, літаки. Дуже хотілось, щоб це сталося. Хоча б на тій ділянці фронту якось захистити наше небо цими комплексами», - сказав Ігнат.

Як повідомлялось, міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт запропонувала допомогу Польщі з системами Patriot після інциденту з падінням ракети неподалік кордону з Україною. Віцепрем'єр-міністр, глава міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вітає пропозицію німецької колеги щодо розміщення додаткових пускових установок Patriot на території Польщі. Він повідомив, що в понеділок запропонує розмістити їх поблизу кордону з Україною.

росіяни використовують ракети С-300 як зброю тероризму – речник Повітряних сил

На лінії фронту зберігається складна ситуація, попри затишшя в повітряному просторі України. Крім того, ворог використовує ракети С-300, обстрілюючи мирні міста, та фактично перетворив ці ракети на зброю тероризму.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, інформуючи про ситуацію на фронті.

«Попри затишшя в небі, непроста ситуація на лінії фронту. На сході країни тривають серйозні бої із залученням артилерії, авіації», - повідомив Ігнат.

Він також поінформував, що на Херсонщині й загалом на півдні ворог укріплює систему ППО, яку треба буде знищувати українським Силам оборони. Водночас українські захисники теж роблять певне посилення на цьому напрямку, щоб атакувати або ж оборонятись від ворожого нападу.

Речник відзначив, що російські загарбники зараз масово застосовують ракети С-300 по прифронтових містах, руйнуючи приватну інфраструктуру.

«Це зброя, яка завдає передусім важких наслідків саме цивільному населенню у прифронтових містах. Тому що противник використовує зенітні ракети С-300 з далеких відстаней. Точність, якщо можна говорити про якусь точність цих ракет- це 30-40 км. Якщо ця ракета летить 100-150 км, відповідно дуже велика похибка при влучанні, й тисячі вражаючих елементів цієї зенітної ракети в мирному місті спричиняють до важких наслідків… Це не інакше, як зброя тероризму», - наголосив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні військові рф обстріляли цивільну інфраструктуру Херсона, є поранені.

Повітряні сили готові відбивати повітряний напад противника всіма наявними засобами – Ігнат

Повітряні сили ЗСУ готові відбивати повітряний напад противника всіма засобами, які на сьогодні є. Протиповітряну оборону забезпечують також ППО Сухопутних військ, ДШВ, ВМС та інші війська Сил оборони.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Повітряні сили готові відбивати повітряний напад противника всіма наявними на сьогодні засобами. Протиповітряна оборона – це не лише ЗРК Повітряних сил, представлені комплексами С-300, Бук М1, С-125, також винищувальна авіація здійснює прикриття з повітря від повітряних цілей, таких як БПЛА, крилаті ракети ворога», - наголосив речник, додавши, що протиповітряна оборона представлена також і ППО Сухопутних військ, ДШВ, ВМС та іншими військами Сил оборони.

За інформацією речника, ППО Сухопутних військ наразі суттєво підсилюється. Зокрема, днями від Франції надійшло дві батареї ППО невеликого радіусу дії з дальністю до 10 км. Ці системи, які мають власні радари, можуть суттєво допомогти знищувати ворожі дрони-камікадзе, повідомив Ігнат.

Так само є поставки до ППО Сухопутних військ американських «евенджерів» (Avenger - американський самохідний зенітно-ракетний комплекс) на базі Humvee , озброєні ЗРК "Стінгер", які мають систему виявлення та знищення цілей.

Ігнат водночас наголосив, що суттєва протяжність українського кордону потребує ще більшої кількості озброєння, якого бракує.

На даний час в Україні є одна система Iris T та дві системи NASAMS, які захищають повітряний простір та які продемонстрували 100-відсоткове влучання в ціль противника.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада шведський парламент схвалив запропоновані урядом зміни до держбюджету, що передбачають виділення Україні рекордної військової допомоги на рекордну суму $287 мільйонів. У Риксдагу наголосили, що депутати провели всі належні процедури та ухвалили офіційне рішення менш ніж за два робочі дні.

Визволення Херсонщини вплинуло на тактику застосування авіації рф - Ігнат

Визволення Херсонщини вплинуло на тактику застосування російської авіації, противник змушений перекидати гелікоптери вглиб тимчасово окупованих територій.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Звільнення Херсонщини дещо змінило тактику застосування російської авіації, тому що (був деокупований) славнозвісний аеродром у Чорнобаївці, де була армійська авіація, гелікоптери противника, ці гелікоптери потрібно кудись перемістити. Є Джанкой, є ще 4 летовища в Криму, які використовує ворог... Противник трохи більше часу буде витрачати на підліт. Так само аеродром Чаплинка (втрачений для рф - ред.)... Мінус 2 аеродроми – це для нас тільки позитив», - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що для авіації відстань особливого значення не має. Якщо говорити про винищувачі, то підлітний час дещо зміниться.

Речник нагадав, що для бойових вильотів ворог використовує близько 40 аеродромів - на території рф, білорусі та тимчасово окупованого Криму.

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати найближчим часом «бавовну» в Криму, Ігнат зазначив: «Всі чекають, і ми чекаємо і любимо, коли вони курять».

Він додав, що Україна чекає від міжнародних партнерів далекобійне озброєння, і наголосив, що йдеться лишше про повернення українських земель.

росія розмістила в білорусі комплекси “Іскандер” та С-400, а С-300 перекидає на Донбас - Ігнат

росія розмістила на території білорусі ракетні комплекси “Іскандер” та С-400, а С-300 перекидає в Донецьку область, щоб завдавати ударів не лише по інфраструктурі прифронтових міст, а й по українських військах.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Вони розмістили на території білорусі, в тому числі, Іскандери, а також С-400 начебто охороняють повітряний простір білорусі», - зазначив речник.

Він пояснив, що протиповітряні ракети С-300 наразі не потрібні росії для захисту повітряного простору, тому з білорусі їх перекидають на Донбас.

"Вони їх використовують як балістичні ракети – тобто вони летять по балістичній траєкторії з напрямку до 150 кілометрів. Вони є виробниками цих ракет, у них їх багато. Вони можуть дозволити собі таким чином їх "утилізувати", тому що мають великий спектр протиповітряної оборони, тож С-300 їм не дуже потрібні. У них виникла необхідність перекинути ці ракети на Донбас, щоб завдавати ударів не лише по інфраструктурі прифронтових міст, але й по позиціях наших військ. Ми не сидимо і не спостерігаємо за цим – Збройні сили роблять все, щоб знищувати їх максимально ефективно", – наголосив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 21 листопада ліквідували близько 84 600 російських військових, що на 390 більше порівняно з попередньою добою.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-