Оперативна ситуація в Херсоні

Оперативна ситуація в Херсоні

Укрінформ
21 листопада, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Херсоні».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Хаотичний обстріл Херсона є помстою херсонцям, які чекали на ЗСУ - депутат облради

Ворог уже третю добу здійснює хаотичний обстріл Херсона, це - помста херсонцям, які чекали ЗСУ і не дослухалися до «порад» військових рф про так звану «евакуацію».

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Дійсно, вже третю добу, як окупант почав обстріли міста Херсон і деокупованих населених пунктів на правому березі Дніпра Херсонщини. Окупанти обстрілюють місто Херсон, окупанти обстрілюють села, які знаходяться на узбережжі... Окупанти проводять хаотичний обстріл», - підкреслив Хлань.

На його думку, такий хаотичний ворожий обстріл – це помста населенню за те, що воно не дослухалося до «порад» загарбників про так звану «евакуацію» і залишилося чекати ЗСУ, визволення. Депутат облради підкреслив, що військові рф обстрілюють об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки. Він також повідомив, що вночі у Херсоні знову було гучно, є повідомлення про потрапляння у житлові будинки у мікрорайоні Острів.

За його словами, інтенсивність обстрілів правобережжя зростає.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський зазначив 21 листопада, що військові рф обстріляли Херсон, є поранені цивільні.

В ОВА повідомляють, що у Херсоні були вибухи у мікрорайонах Острів, Кіндійка, Воєнка. Внаслідок влучання у п’ятиповерховий будинок на Острові дістав поранення чоловік. У деяких будинках вибило вікна. Страждають від ворожих обстрілів прилеглі до правого берега села Львове, Ольгівка, Бургунка, Одрадокам'янка, Миколаївка.

Херсон потрохи відновлюється, але людям радять евакуюватися – Хлань

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань радить мешканцям обласного центру евакуюватися: наразі є містяни, які виїжджають, є ті, які повертаються, і ті, хто, переживши окупацію, категорично відмовляються від добровільної евакуації.

Як передає Укрінформ, про це Сергій Хлань сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Порада для людей: за можливості виїхати з Херсона, евакуюватися. І з огляду безпекових питань, і з огляду побутових питань. Але є значна частина херсонців, і їх набагато більше, які категорично відмовляються виїжджати зі своїх домівок… Вони кажуть: ми тут пережили окупантів, тому зараз ми переживемо всі труднощі. З огляду на те, що більша кількість людей не має бажання виїжджати з міста Херсон, ми маємо зробити абсолютно все для того, щоб забезпечити побут цих людей», - сказав Хлань.

За його словами, наразі в Херсоні кількість населення тримається на рівні 80 тисяч чоловік – є ті, хто вирішив зараз виїхати з огляду на надто складні побутові умови, але й ті, які повертаються у місто.

Також Хлань розповів, що з кожним днем місто повертається до життя, наскільки це можливо. Але досі ще немає електропостачання, відповідно водопостачання та теплопостачання. За допомогою міжнародних благодійних організацій, регіонів України у Херсон надходить гуманітарна допомога, в тому числі генератори для того, щоб локально можна було забезпечити електропостачання, автомобілі швидкої допомоги, спецтехніка, триває відновлення мобільного зв’язку. Анонсовані автобусні рейси в Одесу.

Місто потрохи оговтується від того, що окупант фактично знищив усю критичну інфраструктуру, грабував все, що належить громаді, підкреслив Хлань.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Українські сили оборони повернули під контроль над Херсоном. Місто було захоплене росіянами на початку березня.

На лівобережжі Херсонщини загарбники грабують і окопуються – Хлань

На лівобережжі Херсонщини загарбники окопуються, створивши 20 кілометрову зону, і грабують, як це робили і на правобережжі.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Прибережну частина лівого берега Дніпра окупанти перетворили у таку військові зону, вони там оголошували примусову евакуацію, але більша кількість людей не захотіла виїжджати звідти... Примусово виселили лише людей, які знаходилися у безпосередній близькості до узбережжя Дніпра, там окупанти розташували фортифікаційні споруди», - сказав Хлань.

Він розповів, що російські загарбники облаштовують другу і третю лінію фортифікаційних споруд, вони зробили фактично такою військовою зоною відстань 20 кілометрів від узбережжя Дніпра. Військову техніку ворог розташовує по населених пунктах.

Хлань також зазначив, що на лівому березі збільшилася кількість нових мобілізованих військових рф. Наразі та партія мобілізованих, що перебувала на Арабатській Стрілці на злагодженні, перекинута до узбережжя лівого берега Дніпра, а на їхнє місце на Арабатську Стрілку прибули нові мобілізовані. Що стосується боєздатних частин, які перебували на правому березі Дніпра до його звільнення, їх здебільшого перемістили углиб Херсонської області і ближче до Мелітополя.

«На узбережжі, якщо ми кажемо про...зону, де окупанти побудували фортифікаційні споруди, там здебільшого спостережні пости окупантів, вони зменшили свою кількість, зменшили якісний склад, але їх підсилення стоїть за 50-60 кілометрів від узбережжя», - кдодав Хлань.

За його словами, гуманітарна ситуація на лівобережжі Дніпра на Херсонщині складна, ворог займається розкраданням, як робив це на правому березі. Зокрема, є інформація про те, що загарбники вивезли всі музейні експонати (зокрема з історії козацтва) з Каховського музею, вони викрали комунальний транспорт, викрали всі автобуси навіть приватних компаній у Каховці і Новій Каховці.

Як повідомляв Укрінформ, військові рф обстрілюють Херсон, є поранені цивільні.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-