Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Укрінформ
17 листопада, 13:00 -  брифінг на тему: «Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1)+ онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16. 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Зранку по Україні було запущено 18 крилатих ракет - Ігнат

Під час ранкової атаки ворог запустив по Україні 18 крилатих ракет. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Сьогодні маємо понад 10 прильотів зенітних керованих ракет С-300, противник застосовує їх у прифронтових містах. На жаль, є людські жертви. Ми знаємо, що було застосування літаків стратегічної авіації, бомбардувальники Ту-95 виходили на бойовий курс із району Каспію і з району волгодонська ростовської області. Було дев'ять літаків залучено до ударів по Україні, ракети Х-101, Х-555. Було запущено всього 18 крилатих ракет", - поінформував речник.

Також він додав, що в центральних регіонах було знищено шість іранських безпілотників.

"Противник використав маршрути, заплутуючи систему ППО. І маємо влучання. Ворог цього разу бив по газовидобувній галузі та оборонних підприємствах на Дніпропетровщині. Крім того, ракети завдали ударів по півночі, по центральних регіонах. Також у цій зоні знищено шість БпЛА Shahed, які були запущені з території білорусі. Також було застосування в акваторії Чорного моря ракети "Калібр" і керованих авіаційних ракет з винищувачів - дві керовані ракети знищено", - розповів Ігнат.

Як повідомлялося раніше, вранці рф атакувала Україну ракетами з літаків стратегічної авіації з району волгодонська, акваторії Чорного моря та дронами-камікадзе з півночі.

Ворожа ППО не така ефективна, як каже росія - речник Повітряних сил

росія каже, що десятками збиває ракети HIMARS, але це неправда. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"росія має достатньо засобів ППО, і ці засоби працюють ефективно. Тут не треба жодних ілюзій. Але ж і наші Сили оборони мають непогану зброю, яку надають партнери. Наше озброєння в комплексі працює, російська ППО зазнає теж втрат. Вона не є такою, як подають у зведеннях російського міноборони. Подають, що збивають десятками ракети "HIMARS". Це неправда, ці ракети прекрасно влучають у цілі", - сказав Ігнат.

Речник додав, що чимало засобів ППО росія розташувала у Криму. Проте цих засобів недостатньо, аби охопити всю лінію фронту.

"Ми знаємо, що росія має доволі велику лінію засобів ППО. Це стосується комплексів малої, середньої та великої дальності дії. Вони у цьому питанні пішли далеко вперед. Те, що має Україна - БУК-М1 і С-300, це комплекси радянської розробки, росія їх вже давно модернізувала. І ці комплекси є сьогодні в росії, Крим теж насичений цими засобами. Але територія росії настільки велика, лінія фронту не мала, щоб повністю перекрити весь повітряний простір. Ми бачимо, що вже з білорусі стали перевозити ракети С-300 десь ближче до Донбасу. Просто вони щодня б'ють і використовують їх як балістичні", - сказав речник Повітряних сил.

Як повідомлялося, під час ранкової атаки 17 листопада ворог запустив по Україні 18 крилатих ракет.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-