«Над прірвою. 200 днів російської війни». Презентація книжки про масштабну війну росії проти України

«Над прірвою. 200 днів російської війни». Презентація книжки про масштабну війну росії проти України

Укрінформ
18 листопад, 14:30 - презентація першого в Україні аналітичного видання про масштабну війну росії проти України «Над прірвою. 200 днів російської війни».

Організатор: Укрінформ.

Учасники: Володимир Горбулін — академік, автор книжки, перший віцепрезидент Національної академії наук України та голова Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень; Валентин Бадрак — автор книжки, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння; Дмитро Кириченко — видавець, генеральний директор видавництва «Брайт Букс».

Коротко. Автори книги ознайомлять із власними оцінками поточної ситуації, різними сценаріями воєнних подій у 2023 році та у подальшій перспективі. Вони оприлюднять результати аналізу щодо можливостей прискорення перемоги України та світу у протистоянні із злочинним режимом путіна та щодо перспектив розширення масштабів війни до військового конфлікту між рф та НАТО.

Також автори мають розповісти, за рахунок чого майбутнє, післявоєнне протистояння України та рф може бути результативним для української нації, що може стати запобіжником повторення кремлівського наступу у майбутньому.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 18 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Пісумкові матеріали:

В Укрінформі відбулася презентація книги “Над прірвою. 200 днів російської війни”

В Укрінформі презентували книжку про масштабну війну росії проти України “Над прірвою. 200 днів російської війни”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Автори роботи - академік, перший віцепрезидент НАН України, голова Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак - проаналізували перші 200 днів війни та надали читачу можливість знайти відповіді на питання, які виникли після 24 лютого.

Книжка "Над прірвою. 200 днів російської війни", відзначають автори, - про ключові епізоди перших двохсот днів українського спротиву: синтез подій, рішень, досягнень, провалів. У ній реалізовані зусилля щодо пошуку відповіді, як така масштабна війна з безпрецедентними за розмахом жахливими руйнуваннями міст, масовими вбивствами, звірячими катуваннями і ґвалтуваннями цивільних беззбройних людей стала можливою.

Під час виступу Володимир Горбулін зазначив: “Це непроста війна. Вона не закінчиться ані завтра, ані післязавтра, ані через тиждень, і треба підійти до того, яким чином знайти можливість, з одного боку, коментувати всі події, а з іншого боку - шукати можливість надати якусь перспективу подій, які будуть розвиватися. А найголовніше — шукати ті кроки для країни, першочергово в оборонно-промисловому комплексі, які б допомогли їй не тільки вижити, а розвиватися після війни”.

Академік зауважив, що ніколи ще нація не була так об'єднана, як зараз.

“Я не можу згадати з першого дня, щоб люди так вірили в Україну, щоб так були готові жертвувати всім заради своєї рідної країни і щоб так вірили в майбутню перемогу”.

Своєю чергою директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак відзначив, що книжка є корисною для нинішніх реалій та для сучасного інформаційного простору.

“Дуже важливий момент, на мій погляд, того, що ми зачепили, — це відповідь на питання старту, чому Україна опинилася не готовою до війни, і увійшла у війну не готовою. Питання друге — чому західні партнери почали так швидко насичувати зброєю, а потім зупинялися. Тобто питання — чому вони штучно гальмують наші контрнаступи і як здійснюється управління цією війною. Ну, і звісно, питання майбутнього: що нам робити далі після того, як гаряча фаза війни закінчиться не “корейським сценарієм””, - розповів Бадрак.

Він також повідомив, що один із розділів книжки присвячений портрету путіна.

Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння також вважає, найближчі 10-15 років після перемоги України буде період протистояння з рф, але ні в якому разі зараз не можна дати противнику оговтатись.

“Якщо ми дамо путіну оговтатися, то друга війна буде готова навіть не через 2-3 роки, а критичними можуть опинитися квітень-травень наступного року”, - зазначив Бадрак.

Підсумовуючи презентацію, Бадрак зауважив, що це перша аналітична робота щодо початку війни в Україні, яка підготовлена українськими авторами. Адже іноземна аналітика перебігу подій в Україні має часом провокативні меседжі.

Видавець, генеральний директор видавництва «Брайт Букс» Дмитро Кириченко розповів, що перша публічна презентація книжки “Над прірвою. 200 днів російської війни” відбудеться в Українському домі 25 листопада о 17.00. Вхід вільний.

Він також повідомив, що книжка є у продажу, і всі охочі можуть її придбати.

Як повідомляв Укрінформ, Український інститут книги провів опитування про роботу видавців в умовах повномасштабної війни.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-