Діти, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України

Діти, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України

Укрінформ
16 листопада, 14:00 -  брифінг на тему: "Діти, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Ярослав Шанько - заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Додому повернулися 103 незаконно вивезені до росії дитини — поліція

На Батьківщину вдалося повернути вже 103 дитини, яких росіяни примусово вивезли із України.

Про це сказав заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“За даними національного інформаційного бюро 11 129 дітей було незаконно депортовано на територію російської федерації. З них повернуто 103 дитини”, - сказав Шанько.

Він також поінформував, що державні інституції наразі напрацьовують механізми та їх правове закріплення в законодавстві України щодо повернення незаконно вивезених до росії дітей.

Як повідомлялося, станом на ранок 16 листопада, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні загинула 431 дитина, 835 – дістали поранення.

Унаслідок збройної агресії росії в Україні повністю зруйновано 337 закладів освіти - Шанько

В Україні внаслідок збройної агресії російської федерації повністю зруйновано 337 закладів освіти.

Про це сказав заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“З початку повномасштабного вторгнення від російських бомбардувань і обстрілів було пошкоджено понад 2700 закладів освіти, з яких було 337 повністю зруйновано”, - повідомив Шанько.

Він розповів, що внаслідок цього треба було забезпечити право дітей на освіту з урахуванням можливості кожного окремого закладу та безпеку в разі повітряної тривоги.

У зв’язку з чим, за його словами, були створені комісії, які обстежували навчальні заклади щодо готовності до початку навчального процесу разом з представниками ДСНС та органами місцевого самоврядування.

Шанько нагадав, що внаслідок збройної агресії росії в Україні загинули 431 дитина, 835 - отримали поранення.

За його словами, у Донецькій внаслідок агресії росії загинули 174 дитини, у Київській - 58, у Харківській — 78, у Чернігівській — 23, у Херсонській — 20.

“Ці цифри не є остаточними, оскільки тривають активні бойові дії, та частково територія держави є тимчасово окупованою. Також проводиться робота зі встановлення таких фактів на звільнених територіях”, - підкреслив Шанько.

Як повідомлялося, на Батьківщину вдалося повернути вже 103 дитини, яких росіяни примусово вивезли із України.

Від початку російської агресії до поліції надійшли звернення про зникнення 7835 дітей

Від 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення російської федерацїі в Україну, правоохоронці отримали 7704 звернення про зниклих безвісти 7835 дітей. Із них 7555 дітей розшукано, а 280 - залишаються в пошуку.

Про це сказав заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“У період із 24 лютого станом на сьогодні до органів національної поліції надійшло 7 704 звернення про безвісти зниклих дітей, а саме — 7 835 таких дітей”, - зазначив Шанько.

Він повідомив, що від початку року поліція отримала подібні звернення про зникнення понад 10 тисяч дітей.

“Ужитими заходами 7 555 дітей розшукано, 280 залишаються в активному пошуку. Більша частина звернень — це звернення родичів, що зв’язок обірвався з дитиною”, — зауважив Шанько.

Також він поінформував, що для активізації пошуку та возз’єднання дітей із сім’єю працює чат-бот у Телеграм -каналі “Пошук дітей”.

“До вказаного чат-боту станом на сьогодні надійшло 151 повідомлення щодо пошуку 130 дітей та 11 дорослих, з яких 87 дітей вже розшукано”, - поінформував правоохоронець.

Як повідомлялося, станом на ранок 16 листопада за офіційною інформацією ювенальних прокурорів внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинула 431 дитина, 835 – дістали поранення.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-